Glovo obţine o finanţare de 150 milioane euro pentru a-şi susţine creșterea globală. În România, startup-ul vizează expansiunea în toată țara

Glovo, start-up cu o creștere rapidă pe piaţa de livrări, a obţinut o rundă de finanţare Seria D de 150 milioane de euro, condusă de compania Lakestar. Investiţia va fi folosită pentru a-şi susţine creşterea globală. Glovo se va concentra pe scalarea echipei de ingineri şi pe dezvoltarea aplicaţiei, mărirea ofertei de produse şi creșterea categoriei supermarket.
Economica.net - lun, 06 mai 2019, 07:45
Glovo obţine o finanţare de 150 milioane euro pentru a-şi susţine creșterea globală. În România, startup-ul vizează expansiunea în toată țara

„Glovo continuă să crească rapid și avem ambiții mari în legătură cu această investiție. Prioritatea noastră este să investim în oameni – ei sunt factorul decisiv pentru succesul nostru și pentru a răspunde cererii tot mai mari ne vom extinde echipa de ingineri”, a precizat Oscar Pierre, co-fondator și CEO Glovo.

Echipa Glovo din România continuă să-și diversifice mixul de parteneri și produsele pe care le livrează, în ultimele luni semnând parteneriate cu unele din cele mai importante lanțuri de fast-food și cafenele din lume precum McDonald’s, Starbucks, Taco Bell și Subway.

Focus-ul pentru următoarea perioadă este expansiunea în toată țara. Glovo s-a lansat în România în mai 2018 și operează în București, Cluj, Timișoara și Iași. În luna martie, București s-a aflat pe lista celor cinci orașe cu cea mai mare creștere a comenzilor prin Glovo, alături de Kiev și Istanbul.

„Obiectivul nostru este să fim lideri în fiecare piață și să oferim o experiență de livrare care este inegalabilă atât pentru clienții nostri cât și pentru parteneri și curieri. Credem că inovațiile precum supermarketurile virtuale și apetitul nostru de a crea noi variante pentru a putea oferi orice dintr-un oraș printr-o singură aplicație ne vor da un avantaj competitiv semnificativ în piață în anul următor”, a mai spus Oscar Pierre.

Runda de investiții a fost condusă de Lakestar și Drake, proprietar al francizei pizzeriilor Papa John’s, și a beneficiat de suport din partea unor noi investitori: Idinvest Partners, VC european, și Korelya Capital, ce spirjină creșterea start-up-urilor europene.

Ca urmare a numirii lui Mustafa Sezgin în poziția de VP al departamentului de Tehnologie și Inginerie anul trecut, start-up-ul îsi propune să-si dezvolte sistemele si capabilitățile tech. Astfel, Glovo va angaja 300 noi ingineri tech sub îndrumarea fostului lider de inginerie de la Uber și SoundCloud.

Echipa de experți va crea o experiență în aplicație mai eficientă pentru clienți, va reduce timpul de așteptare pentru livratori și va ajuta la lansarea aplicației în noi piețe din Africa, Europa și America Latină.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari, Glovo va investi în dezvoltarea categoriilor, altele decât cele care livrează mâncare: servicii de curățenie, băuturi alcoolice, produse farmaceutice și alte cumpărături. Pentru a accelera dezvoltarea acestor categorii, startup-ul investeste în dezvoltarea supermarketurilor virtuale, făcând posibil ca produsele comandate să fie livrate clienților în 20 de minute. Runda de investiții va susține expansiunea acestor supermarketuri în cele mai importante piețe.

Mai mult, Glovo va dezvolta noul proiect – Cook Room – spații unde partenerii pot prepara mâncare care va ajunge mai rapid la clienți. Glovo a deschis Cook Rooms în orașe în Spania și dorește să lanseze acest concept și în alte orașe din lume.

Dharmash Mistry, partener în cadrul Lakestar, care se va alătura board-ului Glovo, a precizat: „Suntem foarte încrezători să îl susținem pe Oscar și echipa lui. În doar 3 ani, Glovo s-a dezvoltat într-o companie puternică, prezentă pe mai multe piețe cu produsul său de last mile express delivery de ultimă generație. Ambiția de a livra orice oriunde în mai puțin de 30 de minute va continua să schimbe comportamentul clientului în ceea ce privește accesul la bunurile pe care și le dorește”.

Anul trecut, Glovo a obținut o finanțare Serie C de 134 milioane de dolari de la Seaya Ventures, Cathay Innovation și Rakuten Capital, cu finanțări până în prezent de 285 milioane de euro.

Fondat în ianuarie 2015 de către Oscar Pierre, CEO și co-fondator, și Sacha Michaud, co-fondator, start-up-ul Glovo a crescut susținut de investiții de tip venture capital. Anul trecut, Glovo s-a lansat o dată la patru zile într-un nou oraș. La nivel global, compania numără în prezent peste 1000 de angajați și este business-ul de livrări cu dezvoltarea cea mai rapidă în America Latină și EMEA.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...