GM a depăşit estimările pentru trimestrul II, cu un profit operaţional în SUA de 1,98 mld. dolari

General Motors a depăşit estimările analiştilor privind rezultatele din trimestrul al doilea, raportând un profit operaţional pe piaţa americană în creştere cu 4,5%, la 1,98 miliarde de dolari, datorită majorării vânzărilor de vehicule pickup în Statele Unite, relatează Bloomberg.
Economica.net - joi, 25 iul. 2013, 18:51
GM a depăşit estimările pentru trimestrul II, cu un profit operaţional în SUA de 1,98 mld. dolari

Analiştii anticipau pentru operaţiunile din SUA un profit înainte de plata dobânzilor şi taxelor (EBIT) de 1,73 miliarde de dolari.

La nivel global, profitul net a scăzut în trimestrul al doilea cu 23%, la 1,41 miliarde de dolari. Grupul a obţinut în primele şase luni un profit net de 2,59 miliarde de dolari.

„Continuăm să obţinem performanţe bune pe cele mai importante pieţe ale lumii, Statele Unite şi China. Pentru restul anului, ne vom concentra pe atragerea de clienţi, cu vehicule de calitate la un preţ convenabil”, a declarat directorul general Dan Akerson.

Modelele reproiectate Chevrolet Corvette, Silverado şi Impala se numără printre cele 18 vehicule noi sau modernizate care vor fi disponibile în showroom-urile din SUA în acest an, în cadrul celei mai ample campanii de lansare de noi produse din istoria grupului.

Această campanie va transforma gama GM dintr-una dintre cele mai vechi într-una dintre cele mai noi din industria auto.

Divizia europeană a GM, care include brandul Opel, şi-a redus pierderile înainte de dobânzi şi taxe, în trimestrul al doilea, de la 394 milioane de dolari în urmă cu un an la 110 milioane de dolari. În primul trimestru GM a consemnat pierderi de 175 milioane de dolari.

Divizia internaţională a GM, care include China, India şi alte pieţe, a înregistrat un profit EBIT de 228 milioane de dolari, faţă de 627 milioane de dolari cu un an în urmă.

Veniturile au avansat la 39,1 milioane de dolari, peste estimările analiştilor, de 38,57 milioane de dolari.

Ford Motor a raportat miercuri un profit net de 1,23 miliarde de dolari în trimestrul al doilea. Grupul şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul înainte de taxe pentru 2013 la cel puţin profitul anului trecut, de 8 miliarde de dolari, după un profit de 4,7 miliarde de dolari în primul semestru.

Ford a redus totodată estimarea de pierdere în Europa, de la 2 miliarde de dolari la 1,8 miliarde de dolari.

GM, Ford şi Chrysler Group obţin rezultate financiare bune chiar dacă primăria din Detroit s-a declarat în insolvenţă, în această lună.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorii auto chinezi cer tarife vamale suplimentare la maşinile importate din UE – presă
Producătorii auto chinezi cer tarife vamale suplimentare la maşinile importate din UE – presă
Producătorii auto chinezi au cerut Beijingului să recurgă la represalii contra deciziei oficialilor de la Bruxelles de a restricţiona exporturile de vehicule electrice (EV) chineze impunând......
Reguli pentru aplicațiile din China precum Temu sau Shein. Magazinele europene solicită tratament unitar pentru toți jucătorii care vând în UE
Reguli pentru aplicațiile din China precum Temu sau Shein. Magazinele europene solicită tratament unitar pentru toți jucătorii ...
Ecommerce Europe, asociația europeană care reprezintă interesele comercianților online, din care face parte și Asociația ...
Întreruperi de curent sunt prevăzute pentru întreaga zi de miercuri în Ucraina – Ukrenergo
Întreruperi de curent sunt prevăzute pentru întreaga zi de miercuri în Ucraina – Ukrenergo
Întreruperi de curent vor avea loc în timpul întregii zile de miercuri în Ucraina, pentru a uşura povara pentru o reţea ...
Banca Naţională a României a aprobat achiziţia Porsche Bank de către Dan Ostahie, proprietarul Altex
Banca Naţională a României a aprobat achiziţia Porsche Bank de către Dan Ostahie, proprietarul Altex
 Banca Naţională a României (BNR) a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%} şi societatea ...