GM garantează 22.000 de slujbe în Germania până în 2016, în schimbul îngheţării salariilor

General Motors (GM) a convenit cu liderii sindicali ai brandului neprofitabil Opel garantarea locurilor de muncă a 22.000 de angajaţi din Germania, în schimbul îngheţării salariilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 17:30
GM garantează 22.000 de slujbe în Germania până în 2016, în schimbul îngheţării salariilor

Majorarea salariilor, suspendată în noiembrie anul trecut, ca parte a negocierilor, va fi amânată până la sfârşitul lui 2015. Un acord anterior de evitare a unor concedieri masive până la sfârşitul lui 2014 va fi extins până în 2016.

GM va menţine totodată o parte din activităţile fabricii din Bochum, pentru componente şi logistică, după ce producţia de maşini va fi oprită peste patru ani. Decizia va permite păstrarea a 1.200 de locuri de muncă.

„General Motors sprijină în totalitate Opel şi va asigura finanţarea necesară în anii următori, până vom reveni la profitabilitate”, a declarat Stephen Girsky, şeful consiliului de supraveghere al Opel şi director în exerciţiu al GM Europe.

Divizia din Europa a GM, care include brandurile Opel şi Vauxhall (Marea Britanie), a pierdut 18 miliarde de dolari din 1999, din care 1,8 miliarde de dolari anul trecut.

GM a reiterat în această lună obiectivul de a îmbunătăţi rezultatele financiare ale diviziei europene în acest an, prin noi modele precum Mokka şi Adam, urmând ca pierderile să fie eliminate până în 2015.

Vânzările europene ale Opel şi Vauxhall au scăzut cu 16% anul trecut, la 834.790 de vehicule, faţă de contracţia de 7,8% a pieţei.

GM are 40.000 de angajaţi în Europa, din care 22.000 în Germania.

Girsky a avertizat în ianuarie că fabrica din Bochum ar putea fi închisă în 2015, cu doi ani mai devreme decât este planificat, întrucât nu se întrevede vreo redresare a pieţei europene.

Eforturile GM de revenire la profit în Europa includ o alianţă cu PSA Peugeot Citroen pentru dezvoltarea de produse şi achiziţie de componente.

Opel urmează să lanseze 23 de noi modele în 2012-2016, între care un vehicul sport-utilitar compact numit Mokka, o maşină de dimensiuni mici, Adam, fabricată în Eisenach, Germania, şi modelul decapotabil Cascada, care va fi prezent în showroom-uri în aprilie.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...