1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

Companii

GM se grăbeşte să închidă fabrica Opel din Bochum - Germania

General Motors (GM) se grăbeşte să ajungă la o înţelegere cu sindicatul german IG Metall pentru a închide cât mai urgent fabrica Opel de la Bochum, care are 3.100 de angajaţi şi va fi oricum scoasă din uz în 2016.

13 sep, 2012 | Mediafax

Grupul american încearcă să încheie urgent o înţelegere cu IG Metall, cel mai mare sindicat din industria germană, privind un plan de restructurare a activităţilor din Europa care include un acord final de închidere a fabricii din Bochum, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de WSJ.com.

Citeşte şi Criză la Opel: Se opreşte producţia la două uzine din Germania

GM vrea să poată anunţa planul înainte de sau simultan cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, a căror prezentare este programată pentru 31 octombrie, au afirmat sursele citate. Divizia europeană Opel va raporta o nouă pierdere financiară semnificativă pentru trimestrul în curs.

General Motors vrea să meargă în faţa acţionarilor cu un program final de disponibilizări agreat şi de sindicate, pentru a semnala că ia măsuri agresive pentru a stăvili pierderile de la Opel, au adăugat sursele.

Pe lângă închiderea fabricii de la Bochum, GM vrea să extindă programul de disponibilizări voluntare şi către angajaţii de la celelalte trei fabrici pe care le deţine în Germania.

Contactat de WSJ.com, purtătorul de cuvânt al Opel Johan Willems a afirmat că grupul nu a luat încă o decizie, iar negocierile sunt în derulare.

GM a programat închiderea fabricii de la Bochum pentru anul 2016, după încetarea producţiei la actuala generaţie Opel Zafira.

Închiderea fabricii ar genera economii de 2 miliarde de doalri pentru GM, a precizat uan dintre surse.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO