GoDaddy vrea să cumpere Host Europe Group

Furnizorul american de nume de domenii website GoDaddy poartă discuţii pentru a prelua firma de găzduire web Host Europe Group, prezentă şi ea pe piaţa din România, în încercarea de a-şi extinde afacerile dincolo de înfiinţarea de site-uri web, au declarat joi seara pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.
Economica.net - vin, 25 nov. 2016, 08:40
GoDaddy vrea să cumpere Host Europe Group

Înfiinţată în anul 1997, GoDaddy a devenit renumită în SUA pentru campaniile sale extravagante de publicitate pe televiziune cu celebrităţi sau în timpul Super Bowl şi altor evenimente sportive. O eventuală preluare a Host Europe Group ar permite GoDaddy să îşi extindă serviciile de găzduire web precum şi baza de clienţi din Europa.

Host Europe Group, care deserveşte mai ales companii mici şi mijlocii, este una din cele mai mari firme independente de găzduire web din Europa şi potrivit surselor ar putea fi evaluată la 1,7 miliarde de euro, de peste 12 ori mai mult faţă de veniturile sale de bază de 140 milioane de euro preconizate pentru 2016. În 2015, Host Europe Group a raportat un profit operaţional de 114 milioane euro şi vânzări de 280 milioane de euro.

Sursele mai spun că firma americană GoDaddy, cu sprijinul fondurilor de KKR şi Silver Lake, a reuşit să devanseze ofertele rivale venite de la furnizorul german de servicii web United Internet, care s-a aliat cu fondul de private equity Warburg Pincus, precum şi de la firma Centerbridge. În schimb, grupul german Deutsche Telekom s-a retras recent din cursă, la fel ca şi fondul Permira, care a făcut echipă cu Interoute.

În ultimii ani, oferirea de servicii via Internet, denumite şi servicii cloud, a crescut rapid. Graţie unor conexiuni rapide la Internet şi telefonie mobilă, persoanele fizice şi companiile pot stoca date pe servere la distanţă în loc de computere locale şi pot avea acces la aceste date de oriunde doresc. Astfel de operaţiuni oferă contracte pe termen lung şi asigură companiilor de telecomunicaţii surse de venituri predictibile.

Host Europe Group, care oferă servicii de găzduire web în special pentru firme mici şi mijlocii, a fost achiziţionată de fondul Cinven în 2013 pentru 619 milioane de dolari. Între timp, Cinven a consolidat aceste operaţiuni prin mai multe achiziţii, inclusiv cea a rivalilor Telefonica Germany Online Services, domainfactory şi intergenia.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a......
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a prezentat marți imagini noi de pe lotul 2 Vadu Pașii - Râmnicu Sărat ...
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din ...