1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Goldman Sachs anunţă profit peste aşteptări de 1,5 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea

Goldman Sachs, a cincea mare bancă din SUA după active, a raportat pentru trimestrul al treilea profit mai mare decât anticipau analiştii, ca urmare a revenirii operaţiunilor de trading şi a creşterii valorii unor investiţii, potrivit Bloomberg.

16 oct, 2012 | Mediafax

Banca a avut un profit net de 1,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, raportat la o pierdere de 393 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Profitul pe acţiune, de 2,85 dolari, a depăşit estimarea analiştilor consultaţi de Bloomberg, de 2,28 dolari.

Goldman Sachs a redus costurile pentru a se acomoda unor venituri mai scăzute din operaţiuni de trading, care generează mai mult de jumătate din totalul băncii. Comisioanele pe investment banking au crescut anul trecut, după ce dobânzile scăzute au alimentat un avans de 66% în subscrierile de obligaţiuni emise de companii.

"Au avut o evoluţie bună toate elemenetele care susţin Wall Street", precum preţurile acţiunilor şi tranzacţiile de obligaţiuni, a declarat Michael Vogelzang, director de investiţii la Boston Advisors, firmă care administrează active de 2,3 miliarde de dolari, inclusiv acţiuni Goldman Sachs.

Acţiunile Goldman Sachs se află sub valoarea teoretică de lichidare, chiar şi după avansul de 38% din acest an, întrucât investitorii aşteaptă să vadă dacă profiturile vor fi afectate de climatul economic şi reglementarea sectorului bancar.

Băncile de pe Wall Street au beneficiat de preţuri mai ridicate la acţiuni şi obligaţiuni, în timp ce eforturile băncilor centrale de a susţine creşterea economică au alimentat interesul investitorilor pentru active riscante.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO