Goldman Sachs scanează mailurile angajaţilor în căutarea termenului „muppet” la adresa clienţilor

Directorul general al Goldman Sachs a ordonat scanarea tuturor email-urilor interne ale angajaţilor, pentru a vedea dacă aceştia au folosit termenul "muppet" (ignorant n.r.) la adresa clienţilor, aşa cum a susţinut un director demisionar al băncii, potrivit unor surse citate de Reuters.
Economica.net - joi, 22 mart. 2012, 17:33
Goldman Sachs scanează mailurile angajaţilor în căutarea termenului

Campania de verificare a email-urilor a fost lansată după ce Greg Smith, director executiv şi şef al operaţiunilor cu instrumente financiare derivate ale Goldman Sachs în Europa, şi-a anunţat demisia şi a lansat săptămâna trecută un atac public fără precedent la adresa „culturii toxice şi distructive” a băncii, într-un articol publicat în New York Times, devenind primul angajat care critică deschis instituţia financiară.

Smith a afirmat în articol că a văzut, în diverse ocazii, cum cinci directori operaţionali ai Goldman Sachs îi numesc pe clienţi „muppets” îm email-urile interne.

În Statele Unite, „muppet” aduce aminte de broscoiul Kermit, dar în Marea Britanie este termenul argotic pentru o persoană ignorantă.

Sursele au afirmat că Blankfein a anunţat, într-o conferinţă cu partenerii băncii, că Goldman Sachs ia în serios acuzaţiile făcute de Smith şi le verifică, inclusiv prin scanarea email-urilor.

Reprezentanţii băncii au refuzat să comenteze.

Nu este clar când vor fi încheiate verificările şi nici dacă vor fi urmate de vreo măsură, dacă vor fi găsite comentarii jignitoare la adresa clienţilor.

Într-un memo intern, distribuit săptămâna trecută, Blankfeit şi preşedintele băncii, Gary Cohn, au afirmat că acuzaţiile lui Smith nu reprezintă valorile sau cultura pe care încearcă să le promoveze la Goldman Sachs, urmând să analizeze problemele cu atenţie.

Smith a acuzat conducerea băncii că promovează angajaţi care obţin deseori profituri prin convingerea clienţilor să cumpere produse de care banca vrea să scape.

„Mi se face silă cât de cinic se vorbeşte despre jecmănirea clienţilor. În ultimele 12 luni au văzut cinci directori generali care îşi numesc proprii clienţi muppets în mail-urile interne”, a scris bancherul.

Goldman Sachs a obţinut recent unul dintre cele mai scăzute scoruri într-un studiu privind reputaţia companiilor, potrivit companiei de cercetare a pieţei Harris Interactive.

Acuzaţiile publice făcute de Smith sunt extrem de neobişnuite, întrucât angajaţii semnează în general acorduri care le interzic să discrediteze banca.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...