Goodyear Dunlop Tires deschide un magazin-service la Alexandria şi va inaugura încă două în acest an

Goodyear Dunlop Tires România a deschis centrul Premio Proinvest din Alexandria şi va mai inaugura încă două unităţi la Constanţa şi Bistriţa-Năsăud, reţeaua locală de franciză atingând astfel, la finele anului, un număr de 32 de magazine-service, după investiţii de peste 13 milioane euro.
Economica.net - joi, 06 dec. 2012, 12:56
Goodyear Dunlop Tires deschide un magazin-service la Alexandria şi va inaugura încă două în acest an

Introdus pe piaţa locală a service-ului şi retailului cu anvelope în al doilea trimestru al anului 2009, programul european de franciză Premio de la Goodyear numără în prezent 30 de magazine-service şi o investiţie iniţială cumulată de aproape 12,5 milioane de euro.

„Lansarea Premio Proinvest a marcat atingerea unui număr de 30 de magazine-service Premio în reţeaua noastră de franciză din România. (…) Dorim să ne menţinem acest ritm de creştere, respectiv de 10 magazine-service pe an”, a declarat într-un comunicat Ovidiu Bălan, directorul general pentru România şi Bulgaria al Goodyear Dunlop Tires.

În Bulgaria, Goodyear Dunlop Tires România deţine şase magazine-service în franciza Premio şi intenţionează să extindă acest lanţ local cu trei unităţi noi pe an.

„Piaţa de anvelope din Bulgaria este atipică şi orientată, pe fondul situaţiei financiare globale, către anvelope de buget şi service de tip express. Piaţa de turisme din această ţară se învârte în jurul sumei de un milion de unităţi de anvelope, iar pe această piaţă noi deţinem un număr important de parteneriate strategice, orientate spre dezvoltare continuă”, a precizat Bălan.

După dezvoltarea pieţelor din România şi Bulgaria sub administraţia comună a Goodyear Dunlop Tires România, în luna septembrie s-a încheiat primul parteneriat pentru dezvoltarea pieţei şi din Republica Moldova sub aceeaşi administraţie.

Astfel, contractul semnat cu firma de service şi distribuţie de anvelope Tris Company din Chişinău marchează extinderea subsidiarei locale a producătorului de anvelope în Republica Moldova şi preluarea oficială a acestei pieţe de echipa de la Bucureşti.

„În Republica Moldova avem de-a face cu o piaţă orientată în mare parte către anvelope de buget, dar cu un potenţial de creştere al anvelopelor premium. Acest segment este în creştere de la an la an”, a spus reprezentantul companiei.

Din punct de vedere administrativ, preluarea s-a făcut de la Goodyear Dunlop Ucraina începând cu luna mai, după o colaborare de 10 ani.

„Ne aşteptăm să creştem valoarea vânzărilor în următorul an, precum şi prezenţa noastră pe piaţa de retail, prin dezvoltarea portofoliului de clienţi în această zonă”, a adăugat el.

În următorul an Goodyear Dunlop Tires România aşteaptă creşteri pe toate cele trei pieţe pe care le gestionează, în linie cu evoluţia dinamică lentă de la nivelul întregii Europe, se mai arată în comunicat.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 71.000 de angajaţi şi îşi fabrică produsele în 53 de unităţi de producţie din 22 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de duminică, în timp ce la Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un......
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...