Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate

Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate cu activităţi focusate pe îmbătrânire şi problemele cauzate de proces, condusă de Arthur Levinson, preşedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlată de grupul elveţian Roche Holding, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 13:31
Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate

Levinson a fost membru în consiliul de administraţie al Google în perioada 2005-2009 şi este în prezent preşedintele Apple, membru în boardurile mai multor companii farmaceutice şi de biotehnologie şi în Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicină şi genetică afiliat universităţilor MIT şi Harvard.

Noua companie, denumită Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numără printre investitorii fondatori.

Google se extinde astfel în domeniul sănătăţii, Page notând într-o postare pe blogul companiei că noua afacere este foarte diferită faţă de activitatea actuală.

Page a anunţat în acest an că a fost diagnosticat cu paralizie la coarda vocală stângă, care poate cauza voce răguşită şi probleme de respiraţie.

„Bolile şi îmbătrânirea ne afectează tuturor familiile. Cu o gândire pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea şi biotehnologia, cred că putem îmbunătăţi milioane de vieţi”, a afirmat cofondatorul Google în postarea de pe blogul companiei.

Google investeşte tot mai mult în sectoare străine de activitatea de bază, de IT, publicitate online şi servicii pe internet. Fondul de capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja în mai multe companii din domeniul sănătăţii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicată şi în dezvoltarea de ochelari computerizaţi şi sisteme de navigaţie autonomă pentru automobile.

Google nu a făcut nicio precizare în ceea ce priveşte valoarea investiţiei în noua companie.

Tim Cook, directorul general al Apple şi un apropiat al fostului CEO Steve Jobs, este de asemenea citat în postarea de pe blogul Google.

„Pentru prea mulţi prieteni şi membri ai familiilor noastre, viaţa a fost scurtată sau afectată sever. Arthur Levinson este unul dintre acei nebuni care cred că lucrurile nu trebuie să fie aşa. Nu există cineva mai potrivit pentru a conduce această misiune şi abia aştept să văd rezultatele”, a afirmat Cook.

Steve Jobs a murit în 2011, la vârsta de 56 de ani, după complicaţii în urma unui cancer la pancreas.

Acţiunile Google au urcat miercuri la New York cu 1,9%, la 903,32 dolari, şi afişează un câştig de 28% de la începutul anului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile multinaţionale se aşteaptă la creşterea taxării ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 – studiu
Companiile multinaţionale se aşteaptă la creşterea taxării ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 – studiu
Mai mult de jumătate dintre companiile din întreaga lume (58%) se aşteaptă la o înăsprire a fiscalităţii în ţările ...
OTP Bank: Finalul de an poate aduce o recesiune ușoară. Economia nu se poate izola de problemele inflației, blocajele lanțului de aprovizionare și pandemie
OTP Bank: Finalul de an poate aduce o recesiune ușoară. Economia nu se poate izola de problemele inflației, blocajele ...
Potrivit analiștilor OTP Bank, recuperarea economică a încetinit substanțial în al treilea trimestru al anului, iar ...
Lege promulgată: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie
Lege promulgată: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie
 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare ...