Google adăugă noi funcţii pentru monitorizarea respiraţiei şi ritmului cardiac pe telefoane

Gigantul tech Google a anunţat noi funcții pentru telefoanele cu Android care vor monitoriza respirația și ritmul cardiac, pentru a concura cu Apple, dar și alte companii care au făcut un impuls în tehnologia de fitness.
Economica.net - lun, 08 feb. 2021, 19:26
Google adăugă noi funcţii pentru monitorizarea respiraţiei şi ritmului cardiac pe telefoane

Noile funcții măsoară respiraţia și ritmul cardiac al unei persoane folosind camera telefonului. Instrumentul respirator funcționează ca atunci când o persoană care își face un selfie. În timp ce este poziționat în fața camerei, software-ul măsoară respirația prin detectarea micilor mișcări ale pieptului.

Pentru instrumentul de ritm cardiac, plasarea unui deget deasupra obiectivului camerei din spate permite software-ului să analizeze modificările subtile de culoare ale pielii vârfului degetului. Aceste modificări de culoare apar atunci când sângele curge din inimă către restul corpului.

Funcțiile vor fi disponibile în aplicația Google Fit a companiei pentru exerciții fizice și fitness în luna martie. Vor fi lansate mai întâi pe telefoanele emblematice Google Pixel, apoi şi pe alte telefoane Android în următoarele câteva luni.

În timp ce caracteristicile biometrice sunt standard pe mai multe trackere de fitness, Google a spus că voia să pună la dispoziție aceste instrumente fără hardware suplimentar.

„Se pare că relativ puțini oameni din SUA, să nu mai vorbim de restul lumii, deţin de fapt articole purtabile”, a declarat Jack Po, manager de produs pentru Google Health, citate de Cnet. „Așadar, unul dintre lucrurile pe care ne-am concentrat cu adevărat a fost încercarea de a-l obține pe cel mai ubicuu dispozitiv disponibil, care este, desigur, telefonul mobil”.

Totuși, Google a investit foarte mult în hardware-ul portabil pentru a ajunge la succesul pe care îl are Apple Watch. Luna trecută, Google a declarat că a închis achiziția Fitbit, o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari care a fost supusă controlului antitrust din întreaga lume. Autoritățile de reglementare s-au temut că datele biometrice ale utilizatorilor Fitbit ar consolida și mai mult poziţia liderului Google în publicitatea digitală direcționată. Google a spus că nu va folosi datele pentru reclame.

O purtătoare de cuvânt a Google a spus că gigantul tech nu va folosi nici datele din funcțiile respiratorii și ale ritmului cardiac pentru reclame.

Google a declarat că a testat caracteristicile cu persoane din medii diferite, stări de sănătate și tonuri ale pielii. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...