1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Google ameninţă că, dacă i se impune o taxă în Franţa, nu va mai indexa site-urile media franceze

Compania americană de internet Google ameninţă, într-o adresă transmisă Guvernului francez, că nu va mai indexa site-urile de presă din Franţa, dacă va fi obligată să plătească o taxă dorită de publisherii francezi şi cu care este de acord şi ministrul Culturii din Franţa, potrivit AFP.

18 oct, 2012 | Mediafax

Publisherii francezi au cerut în luna septembrie Guvernului să elaboreze un proiect de lege prin care motoarele de căutare, precum Google, să le plătească o taxă "pe drepturi de autor" pentru folosirea indirectă a conţinutului de pe site-urile de presă franceze.

Compania Google "nu poate accepta" ca instaurarea unui astfel de drept să-i afecteze existenţa şi "se va vedea pusă în situaţia de a nu mai indexa site-urile franceze", a scris grupul într-o adresă transmisă la cabinetele mai multor ministere din Franţa.

O astfel de taxă impusă Google ar însemna ca motorul de căutare să plătească o anumită sumă pentru fiecare lecturare a unui articol către care sunt direcţionaţi internauţii.

Google spune că, direcţionând internauţii, furnizează patru miliarde de click-uri pe lună paginilor de internet deţinute de publisheri francezi.

Ministrul Culturii din Franţa, Aurélie Filippetti, s-a exprimat în favoarea acestui tip de taxă, supranumită şi "taxa Google", care ar putea fi aplicată motoarelor de căutare.

Din punctul de vedere al Google, o asemenea lege ar duce însă la limitarea accesului la informaţii, pentru că motorul de căutare va reduce numărul site-urile franceze indexate.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Compania Google deţine şi cel mai popular site de conţinut video din lume, YouTube.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO