1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Google anunţă investiţii de 13 miliarde de dolari în acest an pentru clădiri de birouri şi centre de date

Google intenționează să angajeze zeci de mii de oameni în SUA în acest an, prin investiții în noi centre de date și birouri care se vor ridica la 13 miliarde de dolari, a anunţat CEO-ul companiei Sundar Pichai, într-un post pe blogul companiei.

14 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Potrivit lui Pichai, investiția de peste 13 miliarde de dolari va duce la o expansiune majoră în 14 state și va crea, de asemenea, peste 10.000 de noi locuri de muncă în Nebraska, Nevada, Ohio, Oklahoma, Carolina de Sud, Texas și Virginia.

"Aceste noi investiții ne vor oferi capacitatea de a angaja zeci de mii de angajați și vor permite crearea a peste 10.000 de noi locuri de muncă în construcții. Cu această nouă investiție, Google va avea acum o prezenţă în 24 de state, inclusiv centre de date în 13 comunități", a afirmat el.

Printre planurile sale de extindere, Google va deschide primul centru de date din Nevada și își va dubla forța de muncă atât în Virginia, cât și în Georgia. Google va continua să îşi extindă prezenţa în Chicago şi Washington, iar forţa de muncă a companiei se va dubla în Virginia şi Georgia.

Pichai a adăugat că, pe măsură ce compania se va extinde, Google va face, de asemenea, investiții semnificative în domeniul energiei regenerabile.

În 2018, Google a angajat peste 10.000 de persoane în Statele Unite şi a efectuat investiţii de peste 9 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO