Google blochează din nou aplicaţia de YouTube dezvoltată de Microsoft pentru Windows Phone

Google a blocat din nou aplicaţia de YouTube dezvoltată de Microsoft pentru Windows Phone, sistem de operare destinat smartphone-urilor, acuzând că încalcă termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului, după ce versiunea iniţială a acesteia a fost dezactivată în luna mai.
Economica.net - vin, 16 aug. 2013, 11:37
Google blochează din nou aplicaţia de YouTube dezvoltată de Microsoft pentru Windows Phone

Aplicaţia pentru Windows Phone a fost lansată în această săptămâna de Microsoft, la mai multe luni după ce Google a dezactivat în mai versiunea iniţială, întrucât nu afişa publicitatea Google.

„Din păcate, Microsoft nu a operat îmbunătăţirile necesare browser-ului, pentru a permite o experienţă YouTube adecvată, şi a relansat o aplicaţie care încalcă termenii şi condiţiile de utilizare. Aceasta a fost dezactivată”, se arată într-un comunicat al Google, citat de publicaţia americană Forbes.

Unul dintre vicepreşedinţii Microsoft a afirmat, într-o postare pe blog, că Google inventează motive pentru a bloca aplicaţia.

„Ni se pare că motivele Google pentru blocarea aplicaţie sunt inventate, astfel încât să nu putem asigura utilizatorilor noştri aceeaşi experienţă de care au parte utilizatorii Android şi iPhone. Obstacolele create de Google sunt imposibil de depăşit, iar ei ştiu asta”, a declarat David Howard, vicepreşedinte şi adjunct al şefului departamentului juridic al Microsoft.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat, însă, pentru portalul The Verge, că cele două companii lucrează pentru a remedia situaţia.

Microsoft întâmpină dificultăţi pe pe piaţa smartphone, dominată autoritar de sistemul de operare Android al Google, urmat de iOS al Apple.

În trimestrul al doilea Android a înregistrat o cotă de 79% pe piaţa smartphone, comparativ cu 64,2% în perioada similară din 2012, potrivit firmei de cercetare Gartner. Cota de piaţă a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scăzut de la 18,8% la 14,2%.

Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reuşit să urce pe locul al treilea, depăşind pentru prima dată BlackBerry, dar rămâne la distanţă mare faţă de Android şi iOS. Cota de piaţă a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...