Google, către Samsung: Telefoanele şi tabletele să „semene mai puţin” cu produsele Apple

Google a cerut Samsung Electronics să schimbe designul smartphone-urilor şi tabletelor pentru a le face să semene mai puţin cu produsele concurente de la Apple, potrivit unor e-mail-uri dezvăluite în cadrul procesului dintre Apple şi compania sud-coreeană, citate de Bloomberg.
Economica.net - joi, 16 aug. 2012, 07:48
Google, către Samsung: Telefoanele şi tabletele să

Unul dintre avocaţii Apple, Harold McElhinny, a prezentat miercuri în instanţă un e-mail intern al Samsung din februarie 2010 în care se vorbeşte despre comentariile „designerului şef Cho” după ce ar fi participat la o şedinţă cu reprezentanţi ai Google.

„Din moment ce seamănă prea mult cu Apple, s-o faceţi vizibil diferită începând cu partea din faţă”, se arată în e-mail, care se referă la una dintre tabletele produse de compania sud-coreeană.

Apple a introdus mesajele e-mail drept dovezi în cea de-a treia săptămână a procesului împotriva Samsung, judecat în faţa unui juriu federal în San Jose, California.

Audiat ca martor, designerul Samsung Kim Jin Soo a declarat în instanţă că nu a mai văzut mesajul e-mail prezentat de avocatul Apple. El a indicat însă că schimburile de mesaje ar fi putut avea loc la un nivel superior în ierarhia companiei.

Un al doilea mesaj, trimis cu o săptămână mai târziu, face referire şi la telefoane.

„Vă anunţ directivele şefului de echipă care a fost la întâlnirea de ieri cu directorii executivi (…) trebuie să răspundem chestiunii de similaritate a design-ului la seria S”, se spune în e-mail, iar Kim a confirmat că mesajul se referă la smartphone-urile dezvoltate de compania sud-coreeană.

E-mail-ul revine şi la problema asemănării dintre tabletele pregătite de Samsung şi Apple iPad.

„Google cere vehement un design distinctiv vizavi de iPad. Luaţi în considerare solicitarea Google, dar încercaţi să menţineţi pe cât posibil design-ul actual şi să respectaţi şi părerea operatorilor (de telecomunicaţii – n.r.)”, se arată în mesaj.

Kim a declarat în instanţă că nu îşi aminteşte să fi primit astfel de directive de la şefii săi şi că documentele sunt o noutate pentru el.

Purtătorul de cuvânt al Google, Jim Prosser, nu a răspuns solicitărilor Bloomberg pentru comentarii.

Cele două companii se acuză reciproc de furt intelectual şi încălcarea de brevete şi patente în domeniul design-ului smartphone-urilor şi tabletelor, respectiv în zona tehnologiei pentru telecomunicaţii wireless.

Procesul de la San Jose este prima confruntare Apple-Samsung care ajunge în faţa juraţilor. Cele două companii se judecă, pe chestiuni similare, în aproximativ 30 de acţiuni pe patru continente.

Telefoanele dezvoltate de Samsung pe baza sistemului de operare Google Android au ajutat compania să urce în acest an pe primul loc în topul producătorilor de pe piaţă.

Apple cere daune de cel puţin 2,5 miliarde de dolari de la Samsung şi transformarea unei interdicţii temporare pe comercializarea unei tablete Samsung în SUA într-una permanentă, care ar putea fi extinsă apoi în instanţă şi către zona smartphone-urilor.

Samsung încearcă să convingă juraţii că brevetele Apple sunt nule şi că grupul american a încălcat patente în zona tehnolgiilor de telecomunicaţii wireless.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...