1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Google confirmă că nu va lansa un ceas inteligent în acest an

În ciuda zvonurilor vehiculate în acest an, potrivit cărora Google urmează să lanseze în acest an un ceas intelgent, gigantul american a confirmat că noul său model Pixel Watch nu va ajunge în magazine în 2018.

03 sep, 2018 | ECONOMICA.net

Miles Barr, unul dintre directorii diviziei Wear OS (fosta platformă Android Wear a celor de la Google - n. red), a confirmat publicaţiei Tom's Guide că Google nu intenționează să lanseze un smartwatch în acest an. În schimb, Google lucrează cu alte companii precum Fossil și Casio, Disel (prezentate deja la IFA Berlin) care își fac propriile smartwatch-uri de la Wear OS, concentrându-se în același timp pe îmbunătățirea software-ului în viitorul apropiat.

"Să ne gândim la un ceas bun la toate (one-size-fits-all), nu cred că suntem încă acolo", a spus Barr într-un interviu pentru Tom's Guide. "Accentul nostru este acum pe partenerii noștri."

În acest an au apărut multe zvonuri în presa interneaţională, potrivit cărora Google va lansa şi un ceas inteligent odată cu prezentarea noilor telefoane Pixel 3 și Pixel 3 XL, programată în această toamnă.

Totuşi, la sfârşitul lunii august, Google a anunţat un update pentru sistemul de operare al ceasurilor sale, care va schimba interfaţa şi care va aduce informaţii suplimentare din Google Assistant. În plus, va uşura accesul către Google Fit și aduce o vizualizare mai densă a informațiilor din notificări.

Următorul mare proiect pentru Google este îmbunătățirea duratei de viață a bateriei smartwatch-ului, iar Barr a anunţat că o altă actualizare a software-ului, care va avea loc la începutul anului viitor, se va ocupa de optimizarea bateriei. Update-ul va utiliza multe dintre strategiile pe care Google se bazează pentru a optimiza viaţa bateriei pentru telefoanele Android.

"Modul doze, la fel ca la Android, va încetini funcţiile atunci când ceasul este mai puțin activ, atunci când interacționați cu acesta mai puțin", a spus Barr, citat de Tom's Guide. "Cel mai important exemplu este atunci când îl dau jos de pe mână şi deconectează radioul, şi alte aplicaţii similare, care scad consumul de energie".

În schimb, rivalii de la Samsung au pus deja pe piaţă noile sale modele de ceasuri inteligente - Galaxy Watch, care pot fi cumpărate din SUA încă din luna august, acestea urmând să ajungă în Europa din 14 septembrie.

De asemenea, Apple va lansa seria a patra a ceasurilor sale Apple Watch, cel mai probabil odată cu noua generaţie de telefoane iPhone, pe 12 septembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO