1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

IT&C

Google: Nu colectăm nicio informaţie nouă despre utilizatori, nu vă vindem datele

Noua politică de confidenţialitate a Google a intrat în vigoare la 1 martie, iar compania spune că, în ciuda controverselor stârnite pe plan european, noua politică este mai uşor de înţeles şi mai uşor de utilizat. Google spune că nu strânge mai multe date despre useri şi nici nu vinde informaţiile, potrivit Hotnews.ro.

01 mar, 2012 | RTV.net

"Politica noastra de confidentialitate actualizata intra in vigoare astazi, 1 martie. In timp ce utilizati produsele noastre un lucru va fi clar: e aceeasi experienta Google cu care v-ati obisnuit si aceleasi setari de control. (...) Desi ne-am angajat in cel mai mare efort de comunicare facut vreodata in istoria noastra pentru a explica aceste schimbari, stim ca au existat discutii si neintelegeri pe aceasta tema", spune Alma Whitten, director de confidentialitate, produse si inginerie la Google.

Google explică şi de ce a ales sa schimbe politica de confidentialitate. "Politicile noastre de confidentialitate intotdeauna ne-au permis sa combinam informatii de la diferite produse cu contul dvs., utilizand in mod eficient datele dvs., pentru a va oferi un serviciu mai bun. Cu toate acestea, nu aveam capacitatea de a combina istoricul YouTube si istoricul cautarilor cu alte informatii din contul dumneavoastra. Politica noastra noua de confidentialitate elimina aceste neconcordante astfel incat sa putem face mai multe dintre informatiile dvs. disponibile tot pentru dvs., atunci cand utilizati Google".

Asadar, in viitor, daca faceti cautari frecvente pentru Jamie Oliver, am putea recomanda videoclipuri Jamie Olive atunci cand sunteti in cautare de retete pe YouTube, sau am putea sugera anunturi sponsorizate despre cartile lui de bucate, atunci cand sunteti pe alte proprietati Google, mai spune compania.

Recent, Autoritatea pentru protectia datelor personale din Franta (CNIL) a deschis o investigatie oficiala in privinta noii politici, iar o analiza preliminara a acestei autoritati arata ca prevederile Google ar incalca legislatia UE privind protectia datelor personale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO