Google o sărbătoreşte pe naturalista şi artista germană Maria Sibylla Merian

Google sărbătoreşte, marţi, 366 de ani de la naşterea naturalistei şi artistei germane Maria Sibylla Merian, care a avut o influenţă semnificativă în dezvoltarea entomologiei, ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul insectelor.
Economica.net - mar, 02 apr. 2013, 09:26
Google o sărbătoreşte pe naturalista şi artista germană Maria Sibylla Merian

În acest sens, noul logo include imaginile mai multor insecte precum şi a unei şopârle, în timp ce literele cuvântului „Google” au fost înlocuite de frunze de viţă de vie.

Maria Sibylla Merian – născută pe 2 aprilie 1647, la Frankfurt, în familia unui gravor elveţian – a fost fascinată de ciclurile de viaţă ale fluturilor şi a urmărit transformările prin care trec aceştia, fapt care a făcut obiectul unor studii aprofundate ale naturalistei, potrivit guardian.co.uk.

A început să picteze flori şi a devenit profesoară, iar la vârsta de 52 de ani a făcut o expediţie în ceea ce în prezent se numeşte Republica Suriname, după ce s-a simţit inspirată de specii exotice importate din coloniile olandeze, pentru a alcătui colecţia de istorie naturală a Olandei.

În timpul călătoriei sale în America de Sud, a mers în coloniile olandeze, a făcut schiţe ale animalelor şi plantelor de acolo şi a criticat tratamentul aplicat persoanelor indigene şi sclavilor de către coloniştii olandezi.

După ce s-a întors la Amsterdam, doi ani mai târziu, a început să lucreze la o carte cu numeroase ilustraţii – „The Metamorphosis Insectorum Surinamensium (The Metamorphoses of the Insects of Suriname” -, în care sunt descrise ciclurile de viaţă ale insectelor pe care aceasta le-a studiat. Cartea a fost publicată în 1705, iar zece ani mai târziu Maria Sibylla Merian a suferit un accident vascular cerebral şi a rămas parţial paralizată. A murit doi ani mai târziu, pe 13 ianuarie 1717. Fiica ei a publicat ulterior o colecţie cu lucrările mamei sale, continuându-i cercetările.

În ultimii ani ai secolului al XX-lea, munca lui Merian a fost redescoperită. Portretul ei a fost imprimat pe bancnota de 500 de mărci germane, înainte ca Germania să treacă la moneda unică euro. De asemenea, numele ei a fost acordat mai multor şcoli.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Te-ar mai putea interesa și
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul comunitar
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul ...
Refuzul unui stat membru, în speţă România, de a-i elibera unuia dintre resortisanţii săi, pe lângă paşaport, o carte de identitate cu valoare de document de călătorie, pentru singurul......
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Biocodex a deschis un birou în București, în care lucrează peste peste 60 de angajați. Compania e producătorul medicamentului ...
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă ...
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber lansează UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori împart aceeași cursă la tarife mai mici
Uber anunță lansarea UberX Share în București, prin care mai mulți utilizatori pot împărți aceeași cursă la costuri ...