Google: Rezultatele pentru T4 au dezamăgit. Acţiunile au scăzut cu 9%

Veniturile Google au crescut anul trecut cu 29%, la 39,7 miliarde dolari, iar profitul net a urcat cu 14%, la 9,7 miliarde dolari, însă rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea s-au plasat sub estimările analiştilor, provocând scăderea acţiunilor companiei cu 9%.
Economica.net - vin, 20 ian. 2012, 10:05
Google: Rezultatele pentru T4 au dezamăgit. Acţiunile au scăzut cu 9%

Estimările Wall Street au fost umflate de aşteptările extrem de optimiste privind comerţul online în perioada sărbătorilor de iarnă, însă reducerea sumelor încasate de companie pentru publicitatea prin căutări online a condus la venituri şi profit sub aşteptări, situaţie foarte rară pentru Google, scrie MEDIAFAX.

Veniturile din trimestrul al patrulea au urcat cu 25%, la 10,5 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat uşor, de la 2,5 miliarde de dolari la 2,7 miliarde de dolari.

Mai mulţi analişti au observat imediat scăderea de 8% a indicatorului „cost pe click”, care reprezintă banii plătiţi companiei pentru publicitatea prin căutări online. Piaţa se aştepta la creşterea acestui indicator, scrie MEDIAFAX..

Google a căutat să pună accent pe creşterea afacerilor pe segmente mai noi, precum display advertising, publicitate pe platforme mobile sau reţele sociale.

Directorii companiei susţin că scăderea indicatorului cost pe click a fost cauzată în principal de impactul fluctuaţiilor valutare şi de schimbarea formatelor de advertising, scrie MEDIAFAX..

Noile formate au crescut puternic, cu 34%, volumul click-urilor efectuate de utilizatori pe spoturile publicitare, însă au condus la scăderea tarifelor percepute, explică Google.

Unii analişti consideră însă că strategia companiei în privinţa publicităţii pe telefoane şi tablete, care se estimează că atrage tarife mai mici, a avut o influenţă negativă mai puternică asupra indicatorului cheie.

Google investeşte tot mai mult în servicii destinate telefoanelor şi gadget-urilor mobile şi în reţele de socializare.

Compania susţine că numărul utilizatorilor reţelei de socializare Google+ a urcat în trimestrul al patrulea cu 50 de milioane, la 90 de milioane, dintre care 60% folosesc cel puţin odată pe zi serviciul, iar 80% săptămânal.

Te-ar mai putea interesa și
Câciu exclude o înghețare a pensiilor și salariilor în acest an
Câciu exclude o înghețare a pensiilor și salariilor în acest an
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că este "exclus" să se ia în calcul o îngheţare a pensiilor şi salariilor în acest an, iar datoria publică creşte pe seama unor......
Guvernul a aprobat suplimentarea structurilor din cadrul MAI cu 7.880 de posturi
Guvernul a aprobat suplimentarea structurilor din cadrul MAI cu 7.880 de posturi
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea posturilor din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne ...
Profiturile record ale companiilor de transport maritim, „sirene” ademenitoare pentru investitorii pe termen lung
Profiturile record ale companiilor de transport maritim, „sirene” ademenitoare pentru investitorii pe termen lung
A fost, până acum, un an excepțional pentru companiile de transport maritim de containere, iar estimările sunt că profitul ...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,23% din PIB în primele patru luni din an, mai mic în termeni procentuali cu 0,52% față de perioada similară a anului trecut
Deficitul bugetar a ajuns la 1,23% din PIB în primele patru luni din an, mai mic în termeni procentuali cu 0,52% față ...
Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 1,23% din Produsul Intern Brut după primele patru luni ale acestui an, ...