1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

IT&C

Google Search Appliance a fost prezentat şi în România

La începutul lunii, la Carol Parc Hotel din Bucureşti a avut loc o întâlnire între reprezentanţii câtorva bănci din imediata vecinătate a top 3 bănci din România pe de o parte şi, de cealaltă parte, Arturo Rivera de la Revevol Group (partenerul Google pe Europa) şi Przemek Sienkiewicz, şeful Google Enterprise pe CEE, Rusia şi CIS. Scopul întâlnirii: li s-a prezentat produsul numit Google Search Appliance.

05 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Google Search Appliance (GSA) este un device galben de forma şi dimensiunile unui rack-mounted server obişnuit. Software-ul din interior este un sistem de operare bazat pe Linux care conţine algoritmii de indexare ai Google.

GSA-ul respectiv nu are mouse, tastatură sau display. Odată achiziţionat, el se va conecta la reţeaua companiei unde va începe să indexeze datele.

Ca să înţelegem despre ce volum de date vorbim, trebuie să precizăm că GSA vine în două variante. Modelul GB-7007 (de dimensiunea a două unităţi de rack, 2U) poate indexa pînă la 10 milioane de documente, în vreme ce modelul următor GB-9009 (2+3 unităţi) poate indexa pînă la 30 de milioane de documente. Mai există varianta low-cost Google Mini care e capabil să indexeze doar 300.000 de documente. Evident, mai multe device-uri GSA puse împreună pot indexa un volum enorm de documente.

Citeşte continuarea articolului pe Cloudini

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO