Google va produce ochelari digitali în SUA, în colaborare cu Foxconn

Google intenţionează să producă ochelari digitali în Statele Unite, cu funcţii asemănătoare smartphone-urilor, precum înregistrările video, trimiterea de mesaje şi folosirea hărţilor, în colaborare cu compania taiwaneză Foxconn Technology Group, a declarat joi o persoană apropiată situaţiei.
Economica.net - joi, 28 mart. 2013, 15:33
Google va produce ochelari digitali în SUA, în colaborare cu Foxconn

Ochelarii proiectaţi de Google vor fi fabricaţi de compania taiwaneză la o unitate de producţie din California, a precizat sursa.

Cofondatorul Google Sergey Brin consideră că ochelarii, numiţi Project Glass, sunt viitorul computerelor mobile, el considerând smartphone-urile depăşite.

Noul dispozitiv foloseşte recunoaşterea vocală ca metodă primară de interacţiune. Ochelarii transmit pe lentile informaţii în timp real, iar utilizatorul va folosi fraze standard pentru a face fotografii, a înregistra materiale video, a trimite mesaje sau a se folosi de hărţi.

Pentru a demonstra capacitatea ochelarilor digitali, Google s-a folosit de designeri de modă, paraşutişti, acrobaţi şi piloţi, potrivit imaginilor postate pe pagina web dedicată noului proiect.

Financial Times a relatat joi că ochelarii vor fi fabricaţi de compania Hon Hai Precision Industry, parte a grupului Foxconn.

Reprezentanţii Foxconn şi Google au refuzat să comenteze.

Foxconn, cu sediul în Taipei, este cel mai mare producător sub contract de electronice şi principal furnizor de iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri pentru Apple. Fabricile Foxconn din China şi Brazilia livrează până la 400.000 de iPhone-uri pe zi.

Google, fondată în 1998 de Brin şi Larry Page, a deveni cel mai mare operator de servicii de căutare pe Internet, cu venituri în 2012 de 50 de miliarde de dolari. Compania a intrat pe segmentul hardware în 2008, când a lansat telefonul G1 în colaborare cu compania HTC din Taiwan, ca parte a strategiei de promovare a sistemului de operare Android.

Google intenţionează să invite un număr limitat de utilizatori să testeze ochelarii interactivi, în următoarele zile, după ce va organiza un concurs online.

În iunie anul trecut, Brin a declarat că ochelarii vor fi gata pentru testare în acest an, urmând să fie disponibili pe piaţă din 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...