Google vrea să fie mai vizibil pe telefoanele Samsung

Google şi Samsung negociază o înţelegere prin care compania americană va plăti pentru o vizibilitate mai mare a serviciilor şi aplicaţiilor sale pe smartphone-urile producătorului coreean, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 29 iul. 2020, 08:43
Google vrea să fie mai vizibil pe telefoanele Samsung

Surse anonime, citate de Bloomberg, susţin că Google şi Samsung poartă în prezent negocieri în ceea ce priveşte serviciile şi aplicaţiile Google instalate pe smartphone-urile Samsung. Google vrea ca serviciile sale să fie mai vizibile, iar Samsung vrea bani.

În centrul discuţie, alături de celelalte produse Google, se află Google Search, Google Assistant şi Play Store. Gigantul american insistă ca acestea, în mod special, să fie scoase în faţă de Samsung pe telefoanele pe care le vinde.

Pentru Samsung, în ciuda declaraţiilor oficialilor, care susţin că producătorul coreean pune în continuare accent pe propriul ecosistem, înţelegerea cu Google înseamnă, automat, că va trece un pas în spate propriile sale servicii, precum magazinul de aplicaţii şi asistentul Bixby, care oricum este departe în urma concurenţei.

Pandemia, care a dus la scăderea vânzărilor de smartphone-uri, a pus Samsung în poziţia de a căuta surse alternative de finanţare, precum acest potenţial deal cu Google.

După aproape 300 milioane de telefoane vândute anul trecut, Samsung a livrat doar 58 milioane de unităţi în primul trimestru al acestui an, conform IDC.

Google, de cealaltă parte, caută în continuare să-şi extindă baza de utilizatori cărora să le afişeze reclame pe baza informaţiilor personale ale acestora. În fiecare an, Google plăteşte Apple miliarde de dolari pentru ca motorul său de căutare să fie setat ca implicit în versiunea mobilă a browser-ului Safari.

Gigantul american are o relaţie complicată cu producătorii de smartphone-uri cu Android, cărora le impune să preinstaleze aplicaţiile Google. Cu unii dintre aceştia, Google împarte veniturile din publicitate.

Valoarea înţelegerii nu se cunoaşte în acest moment. Ţinând, însă, cont că de faptul că Samsung încă este cel mai important producător de smartphone-uri cu Android şi că flagship-urile acestuia aduc serviciile Google la îndemâna unor utilizatori cu venituri mai mari, nu este exclus să fie vorba de o sumă foarte mare.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Compania indiană de medicamente Torrent Pharmaceuticals, prezentă în circa 40 de state din lume, a decis dizolvarea şi lichidarea subsidiarei sale din România - Torrent Pharma SRL. Firma e......
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Perioada în care s-a identificat şi remediat o breşă de securitate a crescut cu şapte zile, în 2021 faţă de anul ...
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor ...
China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat ...
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele era, duminică dimineaţă, principala sursă de generare a energiei electrice, acoperind 27% din producţia totală ...