Google Wallet a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american

Aplicaţia Google Wallet, care permite achiziţii din magazine plătind prin intermediul telefonului mobil, a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american, scrie Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 iun. 2013, 16:23
Google Wallet a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american

Grupul a dedicat sute de programatori proiectului Wallet şi a cheltuit aproximativ 300 de milioane de dolari pentru achizţia de companii de plăţi digitale, cu scopul de a dezvolta aplicaţia. Conumatorii nu au fost însă convinşi de oferta Google.

Wallet a înregistrat mai puţin de 10 milioane de descărcări în cei doi ani de la lansare, potrivit datelor Play, magazinul de aplicaţii al Google.

Grupul nu şi-a propus să genereze venituri din taxarea tranzacţiilor, precum băncile, PayPal sau alte companii. Planul Google prevede strângerea de date despre obiceiurile consumatorilor şi transmiterea ulterior de reclame în funcţie de preferinţe.

Google plăteşte comisioane atât de mari companiilor de carduri cu care lucrează încât pierde bani la fiecare tranzacţie, a declarat Osama Bedier, care a demisionat la 20 mai din postul de şef al Wallet. Bedier va părăsi Google în scurt timp.

Mai multe surse apropiate situaţiei au afirmat că au fost abandonate mai multe proiecte pentru creşterea atractivităţii Wallet, iar altele sunt în analiză. Directorul general al Google, Larry Page, a trecut în martie proiectul în subordinea directorului responsabil de publicitate, Sridhar Ramaswamy.

De asemenea, Google ar analiza renunţarea la lansarea unui card dezvoltat special pentru Wallet şi a anulat planurile pentru o tabletă Android compatibilă cu aplicaţia.

După doi ani, cei mai mulţi consumatori din SUA nu pot folosi aplicaţia Google. Dintre cei mai mari patru operatori de telefonie mobilă, aceasta este susţinută doar de compania Nextel. Verizon Wireless, AT&T şi T-Mobile USA blochează Wallet şi colaborează pentru dezvoltarea propriei aplicaţii de plăţi, numită Isis. Un consorţiu de retaileri, între care şi Wal-Mart, lucrează la un proiect similar.

Potrivit firmei Forrester Research, plăţile prin intermediul telefonului mobil din SUA vor depăşi 90 de miliarde de dolari în 2017, faţă de 12,8 miliarde de dolari anul trecut. Companiile cu succes pe această piaţă, precum PayPal şi Square, fac profit percepând retailerilor comisioane peste ceea ce datorează companiilor de carduri.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...