1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Grad de subscriere de 32% după primele două zile, la IPO AdePlast, pe tranşa investitorilor mici

Investitorii mici au dat deja ordine de cumpărare pentru 32% din acţiunile AdePlast, care le-au fost rezervate, după a doua zi a ofertei publice iniţiale. În urma ofertei compania urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Patronul companiei, Marcel Bărbuţ,  este primul antreprenor din ultimii cinci ani care are curajul să-şi ducă compania la bursă.

03 oct, 2013 | | ECONOMICA.net

Joi până la ora 16.30 s-au subscris peste 789.000 de acţiuni AdePlast (ADE), pe tranşa investitorilor mici, în cadrul celei dintâi oferte publice iniţiale (IPO) de vânzare a acţiunilor unei compani private, care s-a derulat din ultimii cinci ani.

Tranşa investitorilor mici (15% din acţiunile oferite) din cadrul ofertei este destinată investitorilor ale căror subscrieri sunt mai mici de 500.000.

Investitorilor mari le este rezervată o tranşă de 85% din acţiunile oferite, subscrierile lor trebuind să fie mai mari sau egale cu 500.000 lei.

Preţul de subscriere diferă de preţul la care vor fi adjudecate acţiunile subscrise. Pentru investitorii mari, preţul de subscriere poate varia între 3,52 şi 4,06 lei/acţiune, iar pentru Transa investitorii mici este „fix de 4,06 lei/acţiune", după cum precizează Intercapital Invest, casa de brokeraj care, împreună cu BCR, intermediază oferta.

Preţul ofertei se stabileşte în funcţie de gradul desubscriere al ofertei.

Astfel,  pentru investitorii mari:
- dacă tranşa este subscrisă într-o proporţie mai mică de 120%, atunci preţul de subscriere va fi de 3,52 lei/actiune;

- dacă tranşa este subscrisă într-o proporţie mai mare sau egală cu 120%, atunci preţul de subscriere va fi egal cu preţul la care tranşa este subscrisă 120%, sau dacă un astfel de preţ nu există, cu preţul de la nivelul de subscriere imediat inferior celui de 120%, după caz.

Pentru investitorii mici care subscriu în primele 4 zile ale ofertei, preţul va fi mai mic cu 3% faţă de cel aferent tranşei investitorilor mari. Pentru restul perioadei de ofertă discountul este mai mic, de 2%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO