Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, investiţie de 7 milioane euro

Reţeaua medicală privată Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, după o investiţie de şapte milioane de euro, şi estimează venituri de patru milioane de euro pentru primul an de funcţionare a unităţii, a anunţat luni compania.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 07:57
Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, investiţie de 7 milioane euro

Spitalul este situat în zona Alba Iulia din Bucureşti, are o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi şi o capacitate de 50 de paturi. Unitatea cuprinde o secţie de radioterapie, o secţie de chimioterapie, blocul operator cu două săli de operaţii, departamentul de imagistică medicală şi un centru de diagnostic rapid.

Deşi planurile iniţiale vizau o investiţie greenfield, compania a decis transformarea, în etape, a unui centru de diagnostic existent în spital. Astfel, investiţia în clădirea în care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinică, aceasta fiind completată ulterior cu un centru de imagistică, unul de dializă, unul de radioterapie şi chimioterapie şi, în acest an, cu secţia de chirurgie.

În prezent, serviciile oferite de spitalul OncoFort sunt cele de chirurgie oncologică laparoscopică sau deschisă, din sfera digestivă, generală, genito-mamară, ORL şi urologică.

„Am reuşit să efectuăm în jur de 2-3 operaţii pe zi în numai o săptămână de funcţionare. Trei operaţii au fost de o complexitate crescută”, a declarat Robert Şerban, acţionarul Gral Medical.

Compania estimează că în primul an de funcţionare spitalul va avea venituri de patru milioane de euro. De asemenea, reprezentanţii reţelei medicale spun că, după un an, spitalul îşi va extinde capacitatea la 100 de paturi.

Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie în anul 2013, după ce în prima parte a anului aceasta a inaugurat un centru nou în Râmnicu Vâlcea.

Grupul de firme Gral Medical estimează că va încheia acest an cu o cifră de afaceri de circa 20 milioane euro, în creştere cu 17% faţă de nivelul de anul trecut, de circa 17 milioane euro (75 milioane lei).

Cele mai importante două firme ale grupului sunt Gral Medical şi Medical Center Gral, unde activează 24 de centre medicale şi un spital, iar echipa medicală depaşeşte 1.200 de persoane.

Grupul Gral este deţinut de Robert şi Georgeta Şerban.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...