1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Grampet a lansat operaţiunile în Serbia

Grupul Grampet a lansat operaţiunile Eurorail Logistics doo Serbia, în contextul în care Serbia liberalizează piaţa de transporturi de mărfuri pe cale ferată.

21 noi, 2018 | Agerpres

Conform unui comunicat remis Agerpres, primul tren încărcat a parcurs traseul Subotica (graniţa cu Ungaria) - Surcin (în apropiere de Belgrad). Din Surcin urmează să plece un tren încărcat până la graniţa cu România, de unde va fi preluat de Grup Feroviar Român.

"Vorbim despre o premieră, pentru că onorăm şi conectăm comenzile clienţilor în mai multe ţări, în special Serbia, la scurt timp după liberalizarea pieţei locale de transporturi pe calea ferată. Suntem, de altfel, primul operator privat român de profil prezent în acest moment în ţara vecină. Ne consolidăm astfel poziţia de lider regional şi profilul internaţional, Grupul Grampet fiind prima multinaţională înfiinţată în România, cu prezenţă în Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croaţia, Austria, Germania şi, de curând, Grecia şi cu strategie de extindere în alte 7 ţări", a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet - Grup Feroviar Român.

Eurorail Logistics doo Serbia este cel mai tânăr operator din grup, fiind licenţat pentru transportul intern şi internaţional de mărfuri pe calea ferată şi manevră industrială din 2013.

Primul tren încărcat al Eurorail Logistics doo Serbia a efectuat transportul cu resurse proprii şi personal sârb, într-un timp mai mic faţă de media locală, datorită flotei sale eficiente. Cu un portofoliu de clienţi în creştere, compania îşi propune să angajeze peste 100 de oameni în 2019, cu precădere mecanici, ingineri, dispeceri şi RTV-işti.

Înfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, Grampet este cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa de Sud-Est. Structura sa de 16 companii acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluţii şi produse de transport feroviar.

Compania sa fanion - Grup Feroviar Român (GFR) este cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă totală de piaţă de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcţii sau Agricultură. Totodată, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel internaţional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum şi cu operatorii feroviari de stat şi privaţi din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Croaţia, Austria, Germania şi, de curând, Grecia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO