1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Granturi între 50.000 și 200.000 de euro pentru IMM. Care sunt condițiile de accesare

În planul de relansare economică, guvernul are trecut și granturi pentru IMM pentru investiții și reconversie. Celelalte două (le puteți citi aici) fiind pentru capital de lucru. 

01 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Obiectivul guvernului e acordarea de granturi pentru reconversia activităților IMM-urilor, dar și pentru realizarea de investiții necesare în economie.

Valoarea schemei este de 550.000.000 euro, din care 71.740.000 euro sunt cofinanțare proprie asigurată de beneficiarii finanțării.

Valoarea grantului: 50.000 euro – 200.000 euro

Există și o  cofinanțare proprie, a beneficiarului, de 15%. Proiectele de investiții pot să fie finanțate în complementaritate cu credite bancare, situație în care proiectul va dispune de bonificație suplimentară.

Domenii orientative de investiții în producție (cu excepția producției non-agricole):

Industrie alimentară

Industria auto

Energie și echipamente de eficiență energetică

Turism

Construcții

Materiale de construcții

Servicii de transport

Servicii de reparații și întreținere

Servicii de îngrijire și întreținere corporală

Confecții metalice/lemn

Confecții textile/ pielărie

Industria farmaceutică și echipamente medicale

Servicii de educație: creșe, grădinițe

Servicii de sănătate: cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale

Industrii creative

Construcții, achiziții de teren în limita a 10% din valoarea proiectului, dotări pentru organizarea de evenimente

Tehnologia informației și inteligență artificială

Nanotehnologii și tehnologii de vârf

Echipamente, utilaje, tehnologii producție.

Beneficiari sunt IMM-urile și entitățile asimilate IMM-urilor

Condiții de acordare: Activitate operațională de minim 1 an. Profit operațional în unul din ultimele două exerciții financiare. Să asigure sustenabilitatea proiectului timp de minim 3 ani după expirarea duratei de implementare a proiectului. Să realizeze minim 50% din valoarea veniturilor planificate în cadrul analizei cost-beneficiu în primii doi ani de activitate după expirarea duratei de implementare a proiectului.

Cofinanțare de minim 15% din valoarea proiectului.Să nu aibă obligații restante la buget.

Categorii de cheltuieli finanțate: cheltuieli cu realizarea/achiziția construcțiilor, achiziția de echipamente, utilaje, tehnologii, dotări independente, mobilier de birou și mobilier specific, cheltuieli cu achiziția de teren maxim 10% din valoarea proiectului, cheltuieli cu consultanța, și proiectarea, managementul de proiect, asistență tehnică, dirigenția de șantier, cheltuieli de sistematizare și amenajare teritorială a terenurilor, cheltuieli de mediu, cheltuieli cu racordul la utilități, cheltuieli privind accesibilitatea, cheltuieli de promovare, participare la târguri, evenimente, conferințe, cheltuieli privind studiile, cheltuieli privind drepturile de proprietate intelectuală precum și orice alte categorii de cheltuieli care sunt în legătură cu proiectul de investiții pentru extinderea capacităților de producție existente precum și pentru extinderea prestării de servicii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO