Grapini: Băile Herculane, pe primul loc în strategia de dezvoltare a turimului balnear

Băile Herculane ocupă primul loc în planul strategic pentru dezvoltarea turismului balnear, a declarat vineri, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, aflată într-o vizită în staţiunea de pe Cerna.
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 18:15
Grapini: Băile Herculane, pe primul loc în strategia de dezvoltare a turimului balnear

Turismul balnear este, de altfel, prima prioritate în strategia guvernamentală pentru turism, urmat de turismul cultural şi ecoturism.

În context, ministrul Maria Grapini, care a avut discuţii, în Băile Herculane, atât cu reprezentanţii administraţiei locale, cât şi cu cei ai mediului de afaceri, a anunţat măsuri dure pentru investitorii care lasă unităţile turistice în paragină, aşa cum s-a întamplat, în ultimii zece ani, cu centrul vechi al staţiunii şi cu marile hoteluri, pe care Maria Grapini le-a vizitat vineri.

‘Iniţiez măsuri foarte dure. Cine şi-a asumat să cumpere aici trebuie să şi respecte acest lucru. Cine nu respectă, eu propun să se meargă până la confiscare. Aici sunt clădiri istorice, care pot fi recondiţionate şi aduse la nivelul lor de altădată. O să mă ocup personal să văd cine e investitorul care a lăsat în paragină aceste clădiri. Dreptul de proprietate va fi respectat, însă, după modele europene, vom obliga aceşti oameni, dacă nu pot şi nu au putere materială, să renunţe la ele’, a declarat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Ministrul Turismului este de părere că nu se poate ca o zonă cu potenţial în turism peste nivelul mediei europene şi cu obiective unice să nu fie îngrijite. Din acest motiv, clădirile istorice din Băile Herculane vor trebui refăcute şi repuse în funcţiune, astfel încât, staţiunea să redevină ceea ce a fost odată, de care românii să beneficieze de două ori, o dată ca turişti, iar a doua oară, din punct de vedere economic.

‘Dacă ne dezvoltăm, vom avea şi venituri mai mari. Faţă de anii dinainte de 1990, diferenţa în staţiune este mare, însă, din păcate, în sens negativ. Izvoarele şi clădirile sunt deteriorate, în cea mai mare parte. Se spune că statul e un administrator slab, dar iată că aici, la Herculane, clădirile sunt private şi starea lor e la fel de proastă’, a afirmat Maria Grapini.

Totodată, ministrul Turismului a acuzat administraţia locală de faptul că, de-a lungul timpului, nu a găsit modalitatea legală de constrângere a celor vinovaţi.

‘Am primit asigurări că vom primi sprijin din partea doamnei Maria Grapini, aflată la prima sa vizită de lucru în Băile Herculane, pentru a găsi soluţii în vederea dezvoltării staţiunii. Mă bucur că acordă atenţie celei mai importante staţiuni balneare din România. Am primit asigurări că staţiunea reprezintă o prioritate şi proiectele vor fi finanţate pe mai departe’, a precizat primarul oraşului-staţiune, Nicuşor Vasilescu.

Acesta a subliniat că în Băile Herculane există multe probleme, mai ales din cauza monopolului deţinut până de curând de către S.C. Hercules.

Cele mai urgente lucrări, consideră primul edil al Băilor Herculane, sunt cele legate de infrastructura cu apă şi canalizare şi reabilitarea străzilor.

Ministrul Maria Grapini a mai declarat că, în maximum doi ani, cu implicarea autorităţilor locale, lucrurile se vor schimba radical în Băile Herculane, iar staţiunea va putea fi promovată la adevărata valoare.

Printre hotelurile vizitate vineri de către ministrul Turismului s-au aflat Dacia şi Domogled, Hotelul Roman, Băile Neptun şi Hotelul Afrodita, acesta din urmă renovat şi modernizat în totalitate, baza de tratament fiind una de nivel european.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...