Grapini: „Guvernul nu înţelege perfect problemele mediului de afaceri”. Ponta ar putea să o remanieze

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, Maria Grapini,a declarat la conferinţa Mediafax talks about SME's că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.
Economica.net - mar, 24 sept. 2013, 12:05
Grapini:

„Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oamnei de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic”, a spus Grapini.

Ea a reiterat ideea că în mediul public este mult mai greu de pus în practică anumite decizii decât în mediul privat, în special din cauza barierelor birocratice.

„Birocraţie este peste tot în lume, dar din nefericire, după opt luni de la intrarea mea în sectorul public, pot să spun că operăm cu oameni insuficient de bine pregătiţi şi mă refer la cei care întocmesc documente, nu ministrul face documentele, el face politici publice. Asta e diferenţa dintre eficienţa instituţiile publice de la noi şi altele din alte ţări”, a spus Grapini.

Pe de altă parte ministrul a precizat că există deficienţe şi în mediul de afaceri, deoarece sunt mulţi oameni nepregătiţi, care au început afaceri şi au devenit „blocatori” în mediul privat.

Ce a răspuns Ponta

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat că responsabilitatea relaţiei cu mediul de afaceri revine în primul rând chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, şi că, dacă aceasta este nemulţumită, cum a afirmat la conferinţa MEDIAFAX, atunci sigur va fi găsit un ministru mai bun. 

El a precizat că nu cunoaşte declaraţia ministrului şi nici în ce context a fost formulată.

„Nu cunosc declaraţia. Evident că relaţia dintre Guvern şi mediul de afaceri este în primul rând responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Nu ştiu în ce context, dacă e nemulţumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun”, a spus Ponta.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...