1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Grapini, ministrul pentru IMM: Există foarte multă corupţie şi în mediul privat

Maria Grapini, minsitrul pentru IMM, turism şi mediul de afaceri, spune că, deşi se vorbeşte despre corupţia de la stat, există foarte multă corupţie şi în mediul de afaceri. Grapini spune că militează pentru etica în afaceri.

14 mai, 2013 | | ECONOMICA.net

„Nu există etică în afaceri. Scrieţi etică în politică (pe un banner, n. red), ar trebui să scrieţi şi etică în afaceri. Politicianul care face afaceri, le face cu un privat. De ce n-a făcut nimeni cu mine din politică afaceri? Pentru că n-am vrut să fac. Există foarte multă corupţie şi la nivelul mediului de afaceri şi la nivelul mediului politic. Din această 'conveţuire' a rezultat ce-a rezultat", a declarat Maria Grapini, în cadrul unui seminar organizat la BNR.

Grapini, ministru pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri din partea Partidului Conservator, vine din mediul privat. Aceasta are afaceri în domeniul confecţiilor de textile şi a declarat că militează pentru etica în afaceri.

Ministrul a deplâns concurenţa neloială din afaceri. Astfel, în timp ce firmele bune îşi achită taxele şi impozitele, o serie de firme fac evaziune fiscală. Grapini spune că primii 100 de restanţieri la stat, persoane fizice, adună datorii egale cu impozitele a 430.000 de întreprinderi.

Pentru a aduna bani la buget şi pentru a combate evaziunea fiscală, guvernul are în plan să introducă de la 1 iulie un impozit fix pentru mai multe domenii de activitate, unde evaziunea fiscală este ridicată.

Deşi Grapini spune că are susţinerea mediului de afaceri pentru introducerea acestui impozit forfetar, unii se tem că impozitul ar putea avea efectul similar impozitului introdus pe vremea guvernării Boc de către minsitrul Gheorghe Pogea, care a avut influenţe nefaste asupra mediului de afaceri, după ce multe firme mici şi-au încetat activitatea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO