Grapini: Sper ca până la sfârşitul zilei să am referatul în urma controlului la agenţia Mareea

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat agenţiei MEDIAFAX că a cerut în scris Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) să verifice agenţia de turism care a organizat circuitul în Muntenegru şi că aşteaptă concluziile până la sfârşitul zilei.
Economica.net - mar, 25 iun. 2013, 11:23
Grapini: Sper ca până la sfârşitul zilei să am referatul în urma controlului la agenţia Mareea

„Am cerut în scris ANT să verifice agenţia de turism. Noi avem doar atribuţii să verificăm dacă agenţia de turism este în regulă, iar mai departe verificarea societăţii de transport nu ţine de noi. Vreau să văd dacă agenţia este licenţiată şi dacă contractul cu firma de transport este în regulă”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că legile ar trebui să fie mai aspre în România, iar o eventuală lipsă de responsabilitate a celor care controlează mijloacele de transport şi şoferii să fie sancţionată mai drastic.

„În principiu, responsabilitatea este a firmei de transport. Sper ca până la sfârşitul acestei zile să am referatul făcut de direcţia de control din ANT”, a mai spus ministrul.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, a dispus luni un control la agenţia de turism Mareea Travel, autoritatea precizând că nu are competenţe legale pentru verificarea firmei de transport implicată în accident.

Mareea este una dintre cele mai importante agenţii de turism din România, cu afaceri de 64 milioane de lei anul trecut.

Proprietarul Mareea Travel, Marius Usturoiu, a declarat pentru MEDIAFAX că reprezentanţii ANT sunt „bineveniţi”, după ce, luni, şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au fost în control la agenţie şi nu au găsit nimic în neregulă.

Usturoiu a precizat că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acesta cu agenţia de turism.

Una dintre prevederile contractului încheiat de Gregoy Tour, operatorul autocarului implicat în accidentul din Muntenegru, şi Mareea Travel, agenţia care a organizat circuitul turistic, este că transportatorul este responsabil, în condiţiile legii, de toate pagubele produse beneficiarului (Marrea, n.r.) incluzând vătămarea corporală sau decesul pasagerilor, precum şi pagube produse bunurilor acestora, din vina transportatorului sau a persoanelor pentru care e ţinut responsabil, inclusiv conducătorii auto, a declarat pentru MEDIAFAX Marius Usturoiu.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică în jurul orei 18.00 a României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...