Grapini: Vrem să creştem turismul până la 5% din PIB

Turismul românesc are un potenţial deosebit şi dacă la începutul mandatului meu reprezenta circa 1,5% din PIB, doresc ca până la finalul mandatului să îl ducem la 5%, a spus, miercuri, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, la o conferinţă internaţională de profil.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 13:29
Grapini: Vrem să creştem turismul până la 5% din PIB

‘Avem şansa să creştem numărul de turişti prin deschiderea de noi birouri de turism în străinătate. Japonia şi Dubai sunt cele două birouri pe care le vom deschide până la sfârşitul anului 2013 şi unde vom prezenta o ofertă elaborată pe profilul turistului din această zonă. Avem la dispoziţie 55 milioane de euro pentru promovarea turistică a României şi doresc să utilizez eficient aceste fonduri’, a spus ministrul Maria Grapini.

În perioada imediat următoare Autoritatea Naţională pentru Turism va desemna câştigătorii competiţiei pentru brand-urile subsectoriale din turism.

‘O conferinţă nu rezolvă o problemă, dar creează cadrul de discuţie între parteneri. Ne bazăm pe resurse, pe reglementări, pe un parteneriat public-privat prin care să punem în practică strategia pe turism. De altfel, Codul de Etici în Turism al Organizaţiei Mondiale a Turismului a fost semnat astăzi de reprezentanţii industriei turistice din România. De aici încep eforturile noastre comune pentru dezvoltarea unui turism sustenabil şi responsabil’, a precizat Maria Grapini.

În anul 2013, reprezentanţii ANT aşteaptă creşteri semnificative în ceea ce priveşte veniturile din turism. Până în prezent s-au certificat încă cinci staţiuni balneo, iar zece sunt în curs de certificare.

În toamna anului 2013, România va candida să devină unul din cei 33 de membri a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

‘Vrem să ajutăm ca România să devină o poveste de succes din care şi OMT să facă parte. România şi-a câştigat un rol bine meritat în organizaţia noastră şi are tot respectul nostru’, a spus Taleg Rifai, secretar general al OMT.

Ministerul Economiei organizează, miercuri, la Bucureşti, Conferinţa Internaţională de Turism – Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului.conferinţei internaţionale de turism.

Conferinţa este organizată în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism, la iniţiativa ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, în contextul în care România deţine Preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului din anul 2012.

La conferinţă participă pe lângă reprezentanţii OMT şi cei ai organizaţiilor patronale din domeniul turismului, oficiali străini şi ambasadori din 47 de ţări.

Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public.

România deţine Preşedinţia Organizaţiei Mondiale a Turismului prin decizia adoptată în data de 23 octombrie 2012, la Campeche (Mexic), unde a avut loc cea de a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

România are o tradiţie de aproape 40 de ani în OMT, ţara noastră fiind membru fondator al OMT în 1975.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...