Grawe vrea să intre pe piața asigurărilor auto în 2016

Grawe România Asigurare a depus în decembrie 2015 la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) dosarele de autorizare pe două clase de asigurare - CASCO şi RCA. 
Economica.net - lun, 18 ian. 2016, 14:59
Grawe vrea să intre pe piața asigurărilor auto în 2016

Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10 (RCA + CMR), există încă o etapă obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA.

Intrarea Grawe România pe segmentul auto în cursul anului 2016 se încadrează în strategia generală la nivelul grupului Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor din grup.

„Grawe este un brand consacrat ca aparţinând unui asigurător de retail şi acest aspect nu se va schimba – clientul persoană fizică este în centrul atenţiei noastre şi ştim cu toţii cât de importantă este mobilitatea personală în viaţa românilor. Ne îndreptăm şi în România spre modelul implementat în ţări cu tradiţie în domeniu, unde între un asigurător corect şi clientul său mulţumit se dezvoltă o relaţie de parteneriat pe termen lung”, arată, într-un comunicat de presă, Paul Swoboda, preşedintele directoratului Grawe.

În prezent, societăţile din cadrul grupului Grawe active pe piaţa de asigurări auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Ucraina şi Moldova.

„Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preţuri corect dimensionate în funcţie de acoperire şi nu vom aplica o strategie de creştere rapidă a cotei de piaţă – dorim o creştere organică, sănătoasă şi profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiţia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viaţă, proprietăţi şi auto”, declară Paul Swoboda.

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuţie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectaţi şi utilizarea portofoliului de clienţi existent, precizează managementul Grawe.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...