1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Grecia a concesionat pe 99 de ani 50 de hectare din insula Corfu

Fondul american de investiţii NCH Capital a concesionat pe o perioadă de 99 de ani un teren de 50 de hectare din insula Corfu de la agenţia pentru privatizări a statului elen, urmând să plătească 23 de milioane de euro pentru drepturile de exploatare în această perioadă.

01 feb, 2013 | Mediafax

Acordul este primul succes al Greciei implicând un teren de dimensiuni mari din portofoliul imobiliar al statului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Agenţia a anunţat că un investitor din New York va primi o concesiune de 99 de ani pentru exploatarea terenului de la Kassiopi. Suprafaţa insulei Corfu este de peste 61.000 de hectare.

Investiţiile sunt estimate la circa 75 de milioane de euro, urmând ca proiectul să genereze mai multe sute de locuri de muncă în construcţii.

Concesionarea terenului face parte dintr-un plan mai amplu de vânzare de active ale statului, parte a angajamentelor faţă de creditorii internaţionali ai statului elen. Atena a obţinut circa 2 miliarde de euro din privatizări începând din 2010 şi vizează venituri de până la 11 miliarde de euro până în 2016.

NCH este prezent pe piaţa românească din anul 1994.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO