1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Grecia a descoperit noi datorii guvernamentale, de 2 miliarde de euro

Autorităţile elene au descoperit noi datorii ale statului, în valoare de 2 miliarde de euro, provenite din taxe nerambursate populaţiei şi companiilor, inclusiv TVA, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

17 dec, 2012 | Mediafax

Apariţia noii datorii, descoperită de autoritatea responsabilă cu întocmirea bugetului şi auditul finanţelor publice, reprezintă o nouă lovitură pentru Ministerul de Finanţe, după un caz similar cu organizaţia de sănătate EOPYY.

Datoriile găsite de contabilii statului complică programul de plată a restanţelor către populaţie şi companii, potrivit Kathimerini.

Din totalul de 2 miliarde de euro, circa 1,2 miliarde de euro reprezintă TVA neînapoiat companiilor. Suma de 2 miliarde de euro se adaugă restanţelor de 756 milioane de euro înregistrate la returnări de taxe la sfârşitul lunii octombrie.

Statele zonei euro au aprobat recent eliberarea pentru statul elen a aproape 50 de miliarde de euro, tranşe amânate din programul de împrumuturi externe. Peste 34 de miliarde de euro urmează să ajungă la Atena începând din decembrie.

Guvernul intenţionează să înceapă plata datoriilor imediat după primirea fondurilor, notează Kathimerini.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO