Grecia are guvern. Cine sunt noii miniștri

Componenţa noului guvern grec a fost anunţat joi după-amiază în cadrul parlamentului, informează agenţia elenă ANA.
Economica.net - joi, 21 iun. 2012, 14:23
Grecia are guvern. Cine sunt noii miniștri

Actualul preşedinte al celei mai mari bănci comerciale din Grecia, Natinal Bank of Greece (NBG), Vassilis Rapanos, a fost numit joi în funcţia crucială de ministru de finanţe al noului guvern de coaliţie, potrivit AFP.

Vassilis Rapanos, 65 de ani, îl va avea ca adjunct pe Christos Staikouras, 38 de ani, consilier economic al premierului de dreapta, Antonis Samaras.

Conservatorul Dimitris Avramopoulos primeşte portofoliul afacerilor externe în acest guvern de coaliţie sprijinit de dreapta Noua Democraţie, socialiştii Pasok şi stânga moderată (Dimar).

Noua echipă formată din 17 miniştri urmează să depună jurământul la ora 16.00 GMT înainte de un prim consiliu de miniştri, o oră mai târziu, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglou. Vassilis Rapanos, care trebuie să participe la Luxemburg pentru o reuniune a Eurogrupului va depune ulterior jurământul, a adăugat el.

Portofoliul reformei sectorului public, crucială pentru modernizarea aparatului de stat, a fost acordat unei personalităţi de stânga, Antonis Manitakis.

În funcţia de ministru de interne a fost numit Evripides Stylianidis.

La Ministerul Apărării Naţionale a fost numit în funcţie Panos Panagiotopoulos, în timp ce conducerea Ministerului Transporturilor i-a revenit lui Kostis Hatzidakis.

Ministrul mediului, energiei şi schimbărilor climatice a fost numit Evangelos Livieratos, iar ministrul educaţiei, religiei, culturii şi sportului este de acum Constantine Arvanitopoulos.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale este condus de Yiannis Vroutsis, iar cel al Sănătăţii de Andreas Lykourentzos.

La Ministerul Agriculturii a fost numit Athanassios Tsaftaris, în timp ce funcţia de ministru al justiţiei i-a revenit lui Antonis Roupakiotis.

Ministrul ordinii publice şi a protecţiei cetăţenilor este Nikos Dendias, iar cel al turismului Olga Kefaloyianni.

Conducerea noului Minister al Marinei Comerciale i-a revenit lui Costas Mousouroulis.

Ministerul pentru Macedonia şi Tracia este condus de Theodoros Karaoglou, iar Dimitrios Stamatis va fi ministru de stat în noul guvern.

Te-ar mai putea interesa și
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări de construcţie ale Spitalului Regional de Urgenţe (SRU)....
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...