Grecia, cea mai căutată destinaţie în această vară. Cererile au depăşit volumul din 2019

Grecia este cea mai căutată destinaţie de vacanţă în vara acestui an, a anunţat, joi agenţia Paralela 45, agenţie care reorganizează departamentul de call center pentru a reduce timpul de aşteptare pentru cererile primite zilnic.
AGERPRES - joi, 08 iul. 2021, 13:46
Grecia, cea mai căutată destinaţie în această vară. Cererile au depăşit volumul din 2019

Reorganizarea departamentului vine după deschiderea de noi agenţii, în luna iunie, la Alba Iulia, Ploieşti, Craiova şi Braşov, după angajarea a încă 20% personal, de la începutul anului şi până acum, şi după renunţarea la programul scurt de lucru „kurzarbeit”, de la 1 februarie, şi trecerea la programul normal de lucru, precizează agenţia de turism într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Am anticipat creşterea şi am luat măsuri din timp. Au fost zile în care nu am putut prelua toate cererile şi ne cerem iertare turiştilor noştri pentru întârzieri. Infrastructura de acum ne permite să răspundem prompt fiecărei solicitări”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Conform sursei citate, pe măsură ce s-au stabilit condiţiile de acces în fiecare destinaţie de vacanţă, apelurile telefonice, traficul în agenţii şi pe portalul de vacanţe s-a dublat faţă de începutul anului, cele mai multe afişări fiind pentru „last minute”, „Grecia 2021”, „Vara 2021”, „charter Antalya”.

Grecia este, de altfel, cea mai vândută destinaţie la Paralela 45, până la finalul lunii iunie, cererea din acest sezon depăşind-o deja pe cea din 2019. Agenţia are zboruri charter spre Heraklion/Creta, Chania/Creta, Rodos, Zakynthos, Corfu, Santorini din Bucureşti; Heraklion, Chania, Zakynthos, Rodos din Cluj-Napoca; Heraklion din Timişoara şi Iaşi şi estimează că peste 15.000 de turişti vor merge vara acesta în Grecia cu zboruri charter, cu 20% mai mulţi faţă de 2019. Alţi 4.000 vor pleca cu maşina proprie în nordul Greciei.

„În 2021, turistul ştie ce vrea. Îşi ia informaţia din portalul nostru, de pe reţelele de socializare, şi apoi sună pentru câteva detalii despre hotel, ora zborului sau modalitatea de plată. Este o cerere atât de mare încât ne-am organizat rapid pentru a pune accent pe reducerea timpului de răspuns pentru fiecare turist. Mai multe îmbunătăţiri au fost făcute şi portalului de călătorii, în ultimele luni, astfel încât utilizatorul să aibă o experienţă plăcută, să se simtă deja în vacanţă văzând fotografii de la fiecare hotel”, a completat Alin Burcea.

Agenţia a anunţat, de asemenea, transformarea portalului în perioada următoare într-un marketplace de călătorii, după modelul magazinelor on-line, turiştii având posibilitatea realizării unui cont personal, în care îşi pot stoca oferte de călătorie (wish list) şi toate documentele pentru vacanţă trimise de agenţie, (informările, voucherele, facturile).

„Pandemia ne-a arătat că în lipsa interacţiunii dintre oameni, digitalizarea este vitală pentru viaţa de zi cu zi, de la plata facturilor la cumpărarea de vacanţe. Am continuat investiţiile în portalul de călătorii astfel încăt să îl ducem la un alt nivel, un marketplace de vacanţe, punând accent pe experienţa turistului şi pe relaţia noastră cu el”, a precizat proprietarul Paralela 45

Din luna iunie, oferte Paralela 45 de vacanţe sunt disponibile şi pe Glovo. Turoperatorul pune la dispoziţia utilizatorilor aplicaţiei vouchere cu o valoare de 250, 500, 750 şi 1.000 de lei pentru variantele: „Scapă-mă de soacră”, „Petrecerea burlăciţelor”, „Vacanţa post divorţ”, „Babymoon, ultima vacanţă în doi”. Din iulie, voucherele vor fi disponibile în toate oraşele unde este activă aplicaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...