1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Grecia: Gruia Stoica în cursa pentru cumpărarea operatorului feroviar, alături de Terna-RZD şi SNCF

Societatea căilor ferate franceze SNCF, un consorţiu greco-rus şi un grup românesc, care au depus oferte pentru cumpărarea operatorului feroviar grec Trainose, s-au calificat pentru faza a doua a licitaţiei, a anunţat joi fondul grec responsabil de privatizare /Taiped/.

01 noi, 2013 | Agerpres

Alături de SNCF, sunt în cursă consorţiul greco-rus Terna-RZD şi grupul privat GFR /Grup Feroviar Român/, principal operator feroviar român, potrivit unui comunicat Taiped, citat de AFP.

În urmă cu un an, fosta societate publică a căilor ferate OSE a fost împărţită în două, Rosco şi operatorul feroviar Trainose, pentru a facilita vânzarea la privat. Vânzarea face parte din lunga listă de privatizări pe care Grecia trebuie să le realizeze sub presiunea creditorilor ei, UE şi FMI, pentru a face faţă datoriei sale.

Atribuirea trebuie să se facă până la începutul anului 2014.

Pentru cumpărarea Rosco, trei societăţi s-au calificat de asemenea pentru faza a doua a licitaţiei, potrivit comunicatului: consorţiul greco-rus Terna-RZD, germana Siemens SA Electrotechniques şi un joint-venture între Alstom Transport şi DAMCO Energy.

Progresul înregistrat în privatizările din Grecia este în mod regulat una dintre temele de poticnire a discuţiilor dintre Grecia şi troica de creditori UE-BCE-FMI care urmează să reia în următoarele zile un nou audit crucial al reformelor în ţară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO