1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Grecia îi dezarmează pe deputaţi la intrarea în Parlament

Preşedintele Parlamentului grec Evangelos Meimarakis a pus capăt miercuri unei toleranţe jenante faţă de deputaţi înarmaţi, care urmează ca de acum să depună pistoalele sau pumnalele pe care le au asupra lor înainte să intre în Legislativ, relatează AFP.

24 mai, 2013 | Mediafax

Acest vot de veto vizează în particular 18 parlamentari neonazişti din cadrul formaţiunii Zori Aurii, după ce mai mulţi dintre ei au declarat că circulă înarmaţi, în contextul în care sunt cunoscuţi pentru o lipsă de sânge rece şi un comportament violent, atât în interiorul, cât şi în afara clădirii.

În urma unui incident în cursul unei sesiuni care a condus, vineri, la expulzarea cu mare spectacol din incintă a unuia dintre ei, Meimarakis a anunţat la începutul săptămânii că a reintrodus la intrarea parlamentarilor o poartă pentru detectarea metalelor.

"Am dat ordine foarte clare poliţiştilor de la intrare. Ei nu vor mai autoriza intrarea unui deputat care nu respectă regulile, în cazul declanşării alarmei" la poartă, a declarat el miercuri pentru presă, potrivit agenţiei elene de presă Ana.

"Îi îndemn pe deputaţi să nu încerce să treacă (înarmaţi), pentru că voi merge personal să îi opresc şi le voi dezvălui numele", a ameninţat el.

Presa greacă a denunţat drept o jumătate de măsură reactivarea porţii, amintind că, în trecut, parlamentari prinşi în flagrant au refuzat să predea arma.

Ministrul pentru ordine Publică Nikos Dentias a apărat, iniţial, dreptul deputaţilor de a circula înarmaţi în incinta Parlamentului, provocând critci dure la adresa Greciei atât în ţară, cât şi în străinătate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO