1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Grecia mai are bani de salarii şi pensii până la 20 iulie

Grecia, unde vor fi organizate duminică alegeri cruciale pentru viitorul ţării, dispune de circa două miliarde de euro în vistierie pentru a asigura plata salariilor funcţionarilor publici şi a pensiilor până la 20 iulie, scrie miercuri cotidianul Kathimerini, citând surse sub rezerva anonimatului, relatează AFP.

13 iun, 2012 | Agerpres

Ministerul grec al Finanţelor nu a dezminţit informaţia miercuri după-amiază.

În afară de Kathimerini, mai multe mijloace mass-media elene au transmis miercuri această informaţie care ar fi apărut la sfârşitul unei întrevederi de marţi seara între ministrul interimar al finanţelor, George Zannias, şi liderul formaţiunii de stânga SYRIZA, Alexis Tsipras.

Ministerul de Finanţe a informat marţi într-un comunicat că veniturile la buget se ridică la 666 de milioane de euro în primele cinci luni ale lui 2012, mai puţin decât era planificat.

O eventuală victorie a lui Alexis Tsipras, 37 de ani, al cărui partid anti-austeritate se află la egalitate în sondajele de opinie cu formaţiunea de dreapta Noua Democraţie pentru alegerile din 17 iunie, stârneşte îngrijorări în anumite cercuri europene. Mai mulţi lideri din zona euro ameninţă Grecia cu o excludere din uniunea monetară dacă ţara nu va pune în aplicare planul de austeritate impus în schimbul împrumuturilor internaţionale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO