Grecia se pregăteşte pentru „o mare bătălie” la summitul UE

Grecia are un guvern care va purta "o mare bătălie" la summitul european, pentru atenuarea rigorii bugetare, a declarat miercuri liderul socialist Evangelos Venizelos, după un acord cu conservatorii şi stânga moderată pentru formarea Executivului, transmite AFP.
Economica.net - mie, 20 iun. 2012, 13:33
Grecia se pregăteşte pentru

„Vom lansa acest mesaj mâine în Eurogroup”, la care urmează să se discute despre traseul viitor al ţării, a adăugat Venizelos, fost ministru de Finanţe, la încheierea unei întâlniri cu liderul partidului conservator Noua Democraţie, Antonis Samaras.

Potrivit televiziunii publice Net, nominalizarea lui Samaras pentru funcţia de premier este iminentă.

Evanghelos Venizelos: Grecia va avea un Guvern până miercuri seara

„Grecia are un Guvern”, a dat asigurări miercuri liderul socialist grec Evanghelos Venizelos, prevalându-se de un acord final cu dreapta şi stânga moderată în vederea desemnării „până (miercuri) seara” a noii echipe, relatează AFP.

„Vom anunţa acest mesaj mâine (joi), în cadrul Eurogrup”, care urmează să examineze joi calea de urmat cu Grecia, a adăugat Venizelos, la finalul unei reuniuni cu liderul dreptei Antonis Samaras.

Venizelos a afirmat că cei trei parteneri guvernamentali -dreapta, socialiştii şi stânga moderată (Dimar)- vor stabili în această seară componenţa guvernului.

Actualul preşedinte al Băncii Naţionale a Greciei, Vassilis Rapanos, ar putea deveni ministru de Finanţe, potrivit televiziunii Net.

„Trebuie să ne pregătim bine pentru summitul din 28-29 iunie, pentru că în cele două zile trebuie să purtăm marea bătălie de revizuire a acordului de împrumut încheiat în februarie”, care impune Greciei o austeritate drastică în schimbul unui al doilea program de împrumut din partea UE şi FMI, a spus Venizelos.

El a adăugat că liderii eleni vor susţine elaborarea unui plan de relansare a luptei cu şomajul, una dintre marile probleme ale ţării.

Venizelos a precizat că ministrul interimar de Finanţe, Georges Zannias, va reprezenta Grecia la reuniunea Eurogroup de joi.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...