1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Grecii de la GEK Terna, interesaţi de proiectele de modernizare şi operare ale aeroporturilor din Bucureşti şi Sofia

GEK Terna intenţionează să concureze pentru proiectele de modernizare şi operare ale aeroporturilor din Bucureşti şi Sofia, concesiunile fiind principalele obiective în viitor ale conducerii companiei de construcţii din Grecia, informează publicaţia elenă Kathimerini, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

28 iun, 2018 | Agerpres

GEK Terna încă aşteaptă semnarea contractului pentru construcţia şi exploatarea noului aeroport Iraklio de la Kastelli, în centrul Cretei, care, conform declaraţiei şefului companiei, Giorgos Peristeris, va avea loc înainte de sfârşitul acestui an.

GEK Terna a obţinut un proiect de 500 de milioane de euro în cooperare cu grupul GMR din India, cu care a depus şi o ofertă pentru operarea aeroportului din Belgrad.

Conform datelor Eurostat, Bulgaria şi România au avut în 2016 cea mai mare creştere a traficului aerian de pasageri din UE. Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti ocupa în 2016 locul 39 în topul celor mai aglomerate aeroporturi din UE, cu 10,979 milioane de pasageri, în creştere cu 18,4% comparativ cu 2015.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO