1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Grecii de la Olympus mai investesc 30 de milioane de euro în fabrica de la Braşov

Producătorul de lactate a contractat un împrumut în valoare de 30 de milioane de euro, pe care îi va investi în fabrica lor de la Braşov.

14 mar, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Olympus a încheiat un contract de creditare în valoare de 30 de milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB), pe o perioadă de 7 ani, informează compania. Banii vor fi investiţi pentru eficientizarea şi creşterea competititivităţii, capacităţii de export şi a standardelor de calitate din fabrica de la Braşov, pe care au inaugurat-o anul trecut.

Olympus România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 22,6 milioane de euro, cu 11% mai mare decât în anul precedent. Aproximativ 80% din producţia din România merge la export, în statele din centrul şi estul Europei.

Pentru anul acesta, producătorul de lactate mizează pe o dublare a cifrei de afaceri şi exporturi în valoare de 32 de milioane de euro. De asemenea, compania vrea să ajungă cu produsele fabricate pe plan local şi în ţările din Europa de Vest şi SUA.

Olympus a investit anul trecut 55 de milioane de euro într-o fabrică de lactate la Halciu, judeţul Braşov, unde se produc iaurturi, brânză şi lapte.capacitatea fabricii este de 40.000 de litri de lapte pe oră.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO