1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Green Network curăţă de PET-uri râurile ţării

Un ONG a demarat o campanie națională de curățare a apelor țării, cu ajutorul voluntarilor unei rețele de asociații nonprofit și instituții de stat. Tonele de PET-uri din râurile României nu sunt doar o problemă de mediu, ci și una de siguranță energetică. Cantităţile uriaşe de deşeuri aruncate în râuri de români, ajunse apoi în lacurile de acumulare ale hidrocentralelor pun în pericol producția de electricitate a țării.

09 oct, 2018 | ECONOMICA.net

Cea de-a doua acțiune de curățare a râurilor țării de deșeurile din PET, organizată în cadrul inițiativei Green Network România, a avut loc weekendul trecut la Arad, cu ocazia ediției 2018 a Maratonului și a Crosului orașului.

După curse, împreună cu participanții și cu voluntarii, a avut loc acțiunea de ecologizare, de-a lungul Mureșului colectându-se sticlele de plastic aruncate în apă. Este cea de-a doua acțiune din campania de reciclare selectivă a deșeurilor realizată în cadrul Green Network Romania. Inițiatorul manifestări este un ONG numit Institutul penru Dezvoltare și Inovare, condus de Adrian Gheorghe, care este și ambasador al unei prestigioase instituții nonprofit britanice, Eurodesk UK.

Prima operațiune a avut loc la final de septembrie la Comănești, unde peste 100 de voluntari au scos deșeurile de PET din albia Trotușului. La eveniment a participat și artistul pop britanic Leonard Buck, devenit ambasador al campaniei.

Zeci de instituții ale administrației publice și ONG-uri locale s-au alăturat acestei campanii care își propune educarea civică, menținerea orașelor noastre la un standard de mediu europene, cât și coagularea cetățenilor pentru acțiuni voluntare care au scop cresterea calității vieții în comunitate. Campania va continua până la sfârșitul lui noiembrie, iar programul acțiunilor va fi updatat permanent pe pagina de Facebook a Green Network România.

Curățarea de PET a cursurilor de apă a devenit o preocupare majoră a tuturor țărilor lumii, existând deja campanii globale care transformă miile de tone de PET-uri din oceane în materie primă pentru produse precum pantofi sport sau obiecte de decorațiuni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO