GreenGroup a finalizat o investiție de 75 de milioane de lei într-o a treia fabrică de reciclat deșeuri de echipamente electrice și electronice

GreenWEEE finalizează a treia fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), în urma unei investiții de 75 de milioane de lei. Compania și-a mărit astfel capacitatea cu 40%.
Alina Stanciu - mie, 06 dec. 2023, 13:12
GreenGroup a finalizat o investiție de 75 de milioane de lei într-o a treia fabrică de reciclat deșeuri de echipamente electrice și electronice

GreenWEEE, lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în România, a finalizat a treia fabrică de reciclare a acestor tipuri de deșeuri, în urma unei investiții de 75 de milioane de lei. Compania mai are fabrici în Buzău, din anul 2009, și în Câmpia Turzii din anul 2017, iar acum își mărește capacitatea cu 40%. Mai exact, odată cu pornirea noilor linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge la 140.000 de tone pe an.

În noua fabrică, localizată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, se reciclează frigidere și alte deșeuri de uz casnic și industrial. Noua investiție, realizată în platforma industrială Frasinu din Buzău, cuprinde și extinderea cu 35.000 mp a zonei de producție si logistică, precum și amenajarea unei parcări echipate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat și un spațiu modern de birouri.

GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an, obținând o recuperare de peste 98% a materialelor, reintegrate ulterior în economie sub formă de materii prime secundare.

Noua investiție cuprinde și extinderea cu 35.000 mp a zonei de producție si logistică, precum și amenajarea unei parcări echipate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat și un spațiu modern de birouri, care operează eficient și sustenabil datorită unui sistem avansat de climatizare, încălzire și filtrare a aerului.

”Într-un context global în care se produc anual peste 50 de milioane de tone de deșeuri electronice, este evident că avem nevoie de o soluție în abordarea acestei probleme complexe. Investiția noastra nu este doar un angajament financiar, ci constituie un element fundamental al strategiei GreenGroup de a promova economia circulară la nivel european. Având în vedere caracterul adesea periculos al acestor deșeuri, am alocat resurse semnificative atât pentru implementarea tehnologiilor avansate, cât și pentru asigurarea trasabilității procesului și recuperarea materialelor, facilitând reintroducerea lor în circuitul economic.”, a declarat Marius Costache, CEO GreenWEEE a declarat:

Proiectul de investiție face parte din strategia de dezvoltare GreenGroup, aliniată cu viziunea Abris, ce vizează extinderea și consolidarea poziției acestuia ca lider în economia circulară din Europa Centrală. Abris Capital  Partners este principalul investitor de private equity specialist în transformarea ESG din Europa Centrală și își propune să dezvolte companiile din portofoliul local în campioni regionali.

GreenWEEE colectează și reciclează toate tipurile de deșeuri alimentate electric sau cu baterii. Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.

GreenWEEE este lider de piață în România în tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), bateriilor și componentelor din industria automotive.  Compania își desfășoară activitatea în trei fabrici, la Buzău și la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un numar de peste 350 de angajați și o investiție totală de 40 milioane de euro.

Din 2016, acționariatul majoritar este deținut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity specialist în transformare ESG, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...