1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Greg Konieczny: Preţul acţiunilor Fondului Proprietatea ar putea ajunge la valoarea nominală

Campania Fondului Proprietatea (FP) de răscumpărare a 8% din acţiunile proprii a dus preţul la 0,002 lei de maximul absolut de 0,675 lei / titlu FP, înregistrat în prima zi de tranzacţii. Atingerea valorii nominale de un leu este posibilă conform legii cererii şi ofertei, potrivit managerului FP, Greg  Konieczny.

12 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

„Conform teoriei, dacă scade oferta, creşte preţul, aşa că ar fi foarte bine şi pentru noi ca preţul FP să ajungă la valoarea nominală", a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), pentru ECONOMICA.NET.

În ultimele 3 zile acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au câştigat peste 4,5%, ca urmare a anunţului privind lansarea celui mai mare program de răscumpărare a acţiunilor proprii derulat de o companie listată la la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Azi cel mai mare preţ a fost de 0,673 lei / acţiune FP, în vreme ce maximul „tuturor timpurilor, atins în 25 ianuarie, prima zi de tranzacţionare, a fost de 0,675 lei / acţiune.

Acţiunile FP vor înregistra azi cel mai mare preţ de închidere, cotaţia fiind de aproape 0,67 lei/titlu, cu o oră înaintea închiderii pieţei. 

Campania de răscumpărare  este menită să crească preţul acţiunilor prin reducerea celor aflate în circulaţie. Ca urmare, se va obţine şi reducerea diferenţei dintre preţul de piaţă şi valoarea unitară a activului net al Fondului Proprietatea (FP) (discountul).

Pe parcursul celor 18 luni în care se va derula campania de răscumpărare este aşteptată şi listarea FP la Bursa din Varşovia, eveniment care va duce de asemena la creşterea preţurilor.

Programul de răscumpărare vizează achiziţia a 8% dintr-un total de peste 13,77 miliarde de acţiuni, la preţuri între 0,2 şi 1,5 lei / titlu, în ujrmătoarele 18 luni.

La preţul maxim, pachetul vizat este evaluat la 1,651 miliarde lei.CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO