Greva controlorilor din Portugalia au afectat puternic traficul aerian

Traficul aerian a fost perturbat puternic joi, în Portugalia, din cauza unei noi greve parţiale a controlorilor aerieni, aproximativ 200 de zboruri fiind afectate din totalul zborurilor de joi, conform Autorităţii aeroportuare portugheze (ANA), relatează AFP.
Economica.net - vin, 18 mai 2012, 04:58
Greva controlorilor din Portugalia au afectat puternic traficul aerian

Pe durata celor trei perioade de două ore în care controlorii şi-au oprit activitatea, „201 zboruri prevăzute de ansamblul aeroporturilor portugheze şi unele companii, au trebuit să îşi modifice orarul de zbor sau să îşi plaseze pasagerii în alte avioane”, a declarat Rui Oliveira, purtătorul de cuvânt al ANA.

„S-ar putea să fie zboruri anulate, dar nimeni nu va rămâne la sol”, a adăugat Oliveira, fără a putea preciza câte legături au fost eliminate în timpul primei perioade de grevă, între 6.00 şi 8.00 GMT (9.00 şi 11.00, ora României).
Conform agenţiei Lusa, cel puţin 20 de zboruri au fost anulate şi peste 100 au înregistrat întârzieri, în special la decolarea sau aterizarea pe aeroportul din Lisabona.

La rândul său, NAV, o companie responsabilă cu administrarea spaţiului aerian portughez, a refuzat să comenteze impactul grevei sau nivelul său de implicare.

După mai multe greve parţiale, din luna aprilie şi de săptămâna trecută, mişcarea socială va fi reluată vineri, între orele 6.00 şi 8.00 GMT (9.00 şi 11.00, ora României), 13.00 şi 15.00 GMT (16.00 şi 18.00, ora României), şi între 20.00 şi 22.00 (23.00 şi 1.00, sâmbătă, ora României). În această perioadă ar putea fi afectate 311 zboruri, conform declaraţiilor lui Oliveira.

Sindicatele angajaţilor NAV, care protestează faţă de o restructurare a serviciilor lor şi o reducere a bugetului, au depus un preaviz de grevă pentru datele de 24 şi 25 mai, între aceleaşi intervale orare.

Greviştii refuză scăderea bugetului prevăzută de Guvernul de centru-dreapta, cauzată de o politică de rigori fără precedent din cadrul planului de ajutor financiar acordat în mai 2011, de către UE şi FMI.

Metroul din Lisabona a fost oprit total, joi dimineaţă, la oră de vârf, din cauza unei greve parţiale a angajaţilor, care au protestat faţă de reducerea salariilor lor. O altă grevă a acestora este preconizată pentru 22 mai.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...