Greva de la metroul londonez provoacă haos în transportul din capitala britanică

O grevă a lucrătorilor de la metroul din Londra a cauzat vineri perturbări în transportul din capitala britanică, pe majoritatea liniilor acesta fiind suspendat, a anunţat compania publică de transport (TfL), potrivit Reuters şi DPA.
AGERPRES - vin, 19 aug. 2022, 12:29
Greva de la metroul londonez provoacă haos în transportul din capitala britanică

Membrii Sindicatului lucrătorilor din sectoarele feroviar, maritim şi transporturi (RMT) au trecut la acţiuni de protest în urma dezacordului cu patronatul asupra unor chestiuni precum condiţiile de muncă şi pensiile, scrie Agerpres.

De asemenea, este perturbat transportul în vestul şi sud-vestul Londrei din cauza unei greve, prevăzute pentru vineri şi sâmbătă, a şoferilor de autobuz care sunt membri ai sindicatului Unite. Sunt afectate 63 de linii de autobuz.

Zeci de mii de lucrători din reţeaua feroviară la nivel naţional au protestat joi şi vor repeta acţiunile sâmbătă.

Navetiştii din Regatul Unit au fost deja afectaţi de grevele lucrătorilor feroviari în acest an, organizate de sindicate, ce solicită condiţii de muncă şi remuneraţii care să reflecte mai bine creşterea costului vieţii din cauza sporirii mai ales a preţului energiei electrice, evoluţie reflectată indirect în creşterea preţului alimentelor.

Datele statistice indică o inflaţie de 10,1% în luna iulie, cea mai mare valoare lunară a acestui indicator începând din februarie 1982.

”Noi nu putem să ne plasăm în cercul vicios din anii ’70 când s-a ajuns la creşteri salariale, la creşterea inflaţiei şi tot aşa. Niciodată nu ieşi din asta”, a explicat ministrul transporturilor britanic Grant Shapps într-o declaraţie pentru BBC.

Sindicatul RMT a subliniat că greva din metroul londonez este un răspuns la lipsa garanţiilor legate de locurile de muncă şi pensii din partea companiei TfL. Într-o scrisoare adresată ministrului Shapps, sindicatul îl acuză pe acesta că duce un război ideologic împotriva lucrătorilor feroviari.

De partea sa, TfL se află în negocieri prelungite cu guvernul după expirarea acordului privind finanţarea de stat de urgenţă ce fusese convenit în perioada pandemiei de COVID-19.

Şi angajaţii din alte sectoare ale economiei britanice intenţionează să protesteze contra condiţiilor de lucru şi nivelului salariilor. Aceste categorii includ lucrătorii portuari, avocaţi, profesorii, pompieri şi personalul din aeroporturi şi serviciile poştale.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...