Greva de la ROMATSA este legală

Greva de la ROMATSA este legala, au decis astăzi judecătorii. Conducerea companiei poate contesta decizia magistraţilor în termen de 10 zile, scrie Mediafax.
Economica.net - vin, 28 aug. 2015, 09:12
Greva de la ROMATSA este legală

Potrivit portalului instanţei de judecată, acţiunea de constatarea nelegalităţii grevei a fost înregistrată în 25 august de către ROMATSA împotriva Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) la Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale.

Sindicaliştii de la ROMATSA au anunţat luni că vor declanşa grevă generală pe 1 septembrie dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariaţii.

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliştilor şi ameninţările privind declanşarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condiţiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluţionate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri.

Tudorache (ATSR):Greva generală rămâne valabilă pentru 1 septembrie, dar suntem dispuşi la negocieri până atunci

Greva generală a angajaţilor ROMATSA rămâne valabilă pentru data de 1 septembrie, dar sindicaliştii nu îşi doresc să ajungă la această măsură şi sunt dispuşi să negocieze în continuare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

‘Evident că greva generală rămâne valabilă pentru data de 1 septembrie, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA de constatare a nelegalităţii grevei angajaţilor. Noi nu ne dorim însă să ajungem la această măsură şi suntem dispuşi să negociem în continuare, şi sâmbătă şi duminică. Singura soluţie pentru închiderea conflictului o reprezintă încheierea unui contract colectiv de muncă, înregistrat ulterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)’, a spus Gabriel Tudorache.

Acesta a anunţat, luni, că sindicaliştii de la ROMATSA vor declanşa grevă generală, pe 1 septembrie a.c., de la ora 11,00, dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariaţii, a anunţat luni Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

‘Vom declara grevă generală la nivelul RA ROMATSA, în toate subunităţile, începând cu data de 1 septembrie 2015, ora 11,00, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să rezolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte la ROMATSA. Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor ROMATSA. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Dacă până la 1 septembrie nu se găsesc soluţii şi organele statului nu iau absolut nicio măsură, vom declanşa această grevă generală aşa cum am anunţat deja’, a spus Gabriel Tudorache.

Regia ROMATSA a depus, în data de 25 august, la Tribunalul Bucureşti, solicitare pentru constatarea nelegalităţii grevei angajaţilor. Solicitarea a fost respinsă vineri de Tribunal. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...