1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Grevă la Air France: Piloţii au planificat să intre în grevă zilnic în luna mai

Piloţii companiei aeriene franco-olandeze Air France-KLM au planificat să intre în grevă zilnic timp de mai multe ore în luna mai pentru a protesta împotriva a ceea ce spun ei că sunt limitele privind dreptul lor la grevă, informează Reuters.

30 apr, 2014 | Agepres

Air France a declarat că grevele vor perturba programul său şi legăturile de zbor pe aeroportul parizian Charles de Gaulle şi de aceea intenţionează să anuleze cele mai multe zboruri ameninţate de această acţiune.

Principalul sindicat al piloţilor de la Air France, SNPL, a anunţat că intenţionează să intre în grevă zilnic între 5.45 /3.45 GMT/ şi 7.45, şi 12.45 şi 15.45, între 3 şi 30 mai. Sindicatul vrea anularea unei legi ce îl obligă să anunţe cu 48
de ore înainte o grevă.

Preşedinte şi CEO al Air France-KLM Alexandre de Juniac a declarat reporterilor că greva ar putea reduce veniturile la câteva zeci de milioane de euro pe zi. 'Este un act de lipsă de respect faţă de pasageri şi personal', a spus el.
Ministerul francez al Transporturilor a precizat că notificarea obligatorie nu încalcă dreptul la grevă, dar permite companiilor să avertizeze pasagerii despre posibile întârzieri ale zborului lor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO