1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Grevă la Alitalia: 142 de zboruri au fost anulate

Compania aeriană italiană Alitalia a anunţat luni anularea a 142 dintre zborurile sale de marţi din cauza intrării în grevă a unei părţi din personalul său, care denunţă suprimarea anumitor avantaje, informează AFP.

05 iul, 2016 | Agerpres

Într-un comunicat adresat clienţilor companiei, în care îşi cere scuze pentru neajunsurile provocate, directorul său general Cramer Ball estimează această grevă drept 'inexplicabilă şi nedreaptă'.

În opinia sa, greva ar fi legată de suprimarea recentă a unui 'privilegiu pentru piloţi şi alţi membri ai personalului' care le permitea 'să călătorească gratuit în diferite părţi ale Italiei pentru a se duce spre bazele lor din Roma şi Milano sau a le părăsi', decizie luată 'pentru a economisi bani, similară celor ale altor companii aeriene în Europa şi în restul lumii'.

Sindicatul Fit-Cisl a evocat, la rândul său, 'un atac la adresa drepturilor lucrătorilor', subliniind că personalul Alitalia 'demonstrase întotdeauna o mare responsabilitate şi un înalt profesionalism, în special în momentele cele mai dificile'.

'Greva, prima după numeroşi ani, are motive legate de condiţiile de viaţă şi de muncă ale personalului care suferă decizii nediscutate niciodată dinainte', a declarat secretarul general al acestui sindicat, Nino Cortorillo.

El a evocat astfel o majorare a orarelor de lucru, proceduri de concediere individuale în afara normelor, revenirea asupra unor facilităţi acordate salariaţilor pentru a se deplasa de la domiciliul lor la locul de muncă şi unor ajutoare acordate personalului având condiţii familiale şi personale foarte delicate.

Circa 20 de zboruri ar urma să fie anulate, de asemenea, la altă companie italiană, Meridiana, după semnarea în urmă cu o săptămână a unui acord privind suprimarea imediată a 396 de locuri de muncă în cadrul unui parteneriat al ultimei şanse cu Qatar Airways

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO